Областният управител Никола Чанев инициира работна среща с директорите на Горските стопанства в Кърджалийско, РДГ и РД „ПБЗН" във връзка със защитата от пожари през пролетно-летния сезон. В разговорите участва и заместник-директорът на Южноцентралното горско предприятие в Смолян Ивайло Исаев.  Чанев настоя да бъда локализирани участъците, засегнати от корояда в близост до населени  места и да се пристъпи към незабавна сеч. Присъстващите докладваха за предприетите по места действия по усвояване на пострадалата дървесина и съществуващите проблеми с транспортирането й. Всички Горски стопанства са изготвили списъци на землищата с най-големи количества повредена дървесина, които са съгласувани с Районните  противопожарни служби. Най-силно засегнатите терени са в Джебелско и Кърджалийско. На територията на ДГС Крумовград и ДГС Кирково няма застрашени населени места в опасна близост до площи, засегнати от корояда. На срещата бяха набелязани проблеми, свързани със състоянието на пътищата, почистването на просеките, достъпа на техниката, стопанисването на общинските и частните гори. „Следва да ограничим до минимум възможните рискове и да защитим горските територии и населените места от пожари", изтъкнаха областният управител Никола Чанев и директорът на Пожарната комисар Сергей Заимов. Чанев припомни, че Горските стопанства следва своевременно да планират и доставките на дърва за местното население през следващия отоплителен сезон, за да няма причина за напрежение сред хората.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/5/18 16:40

    Под предтекста ,че има корояди и тази година ще останат дърветата нападнати от корояди ,а ще се изсехат здравите дървета .Миналата година уж ким прочистват изсъхналата дървесина дървесината, а поголовно и масово горските добиваха здрава ,сурава дървесина.Тия ненормалници покрайю короядите унищожават българската гора.Чудя се този Чанев толкова ли разбира от короядни дървета ,па се секат здравите .Може би е политическа тактика за задържане на власт за сметка на унищожение зна горските масиви и природата

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/5/18 22:09

    Господин Чанев не вярвайте на двамата мошеници .Исаев и Чолаков че ви замаяват и ви подвеждат най нахално. Впрочем за какво въобще са на тези длъжностти. Срам и позор за системата

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/5/18 06:50

    покрай болните дървета що здрави буки изсякоха цяло Неделино се сдоби с дърва от Ардино ей срамота спрете се бе...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/5/18 09:21

    Чудя се горските служители,за кого служат и за кого работяти къде работят и кой ги контролира -работодателя ли или престъпниците ,защото вместо да са в защита,контрол и опазване на горската растителност в горските насаждения ,те са истинските бракониери с горска марка в ръка.Това се случва само в една безконтролна и ограбена държава пълна с мафиоти ,бандити,престъпници ,разбойници ,които са плод на престъпни управления на престъпната демокрация и престъпния не завършен разбойнически преход

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/5/18 14:33

    Изсечете всичко, да останат само голи поляни. Не искаме гори, искаме дърва за огрев и износ! Пари ни трябва, не гори, а който иска гора да ходи в Швейцария.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.