„Dünya Küçülüyor, Eğridere Büyüyor” (от турски - „Светът се смалява, а Ардино расте", „За Ардинци светът се смалява“) този надпис се появява всяка пролет на различни места в „столицата на изселниците“ Бурса. Много жители на тримилионния турски град си задават въпроса „Абе, къде се намира това Егридере?“.
Под мотото „Dünya Küçülüyor, Eğridere Büyüyor” всяка година се организират землячески срещи на ардинци в Бурса. Това е и девизът на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер" (Ардинци) в Бурса,
Какво се случи на 7-ото Общо събрание на Сдружението на ардинци в Бурса - четете по-късно тук
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/5/18 10:20

    Ай забаллиите от много мислене една фитка пйка /TURKEY демек турция турция турчин едва от 1924 годабе пуйки бефитки демек на турски как е месиртауци/ снесла ,ами да погледнат картата или справка в чичко google и ще видят че АРДИНО СЕ НАМИРА НА ЗАПАД ОТ АНГИРА ,НА ЗАПАД ОТ КОНСТАНТИНОПОЛ И ОДРИН И НА СЕВЕРОЗАПАД ОТ БРУСА И СМИРНА.Характерна черта за TURKEY тъпи ,по тъпи,най-тъпи, за месиртауците говоря де.АРДИНО

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/5/18 11:10

    На следващото събиране да отворят сандък за събиране на пари Да ги видим колко обичат община Ардино Събират се заради кебапчетата Да ги видя дали не се лъжа Нека съберат стотици хиляди лв и с тях да отворят нови работни места

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/5/18 11:10

    8/5/18 11:10 За какви хиляди левове говориш бе артлик? С тая евтина лира 0.40 стотинки, трябва да дадат пенсиите и заплатите дето няма да стане. Те станаха по пинтии и от месните турци, търсят само килипира...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.