„На традиционния селищен празник в Кобиляне винаги без изключение има енергия, която се предава между хората и всеки един от нас си тръгва от тук зареден с чувството, че е част от едно голямо, единно и сплотено цяло”. Това заяви зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис на традиционния събор в кърджалийското село Кобиляне. Той подчерта, че това чувство на сплотеност се предава вече цели 58 години между хората, които идват от околните села, съседна Турция и чак от Австралия.
„Всеки лично носи отговорността за единството и сплотеността на общността”, каза още инж. Хасан Азис. Той предаде специалните поздрави на почетния председател на ДПС и един от основоположниците на демокрацията в България д-р Ахмед Доган и лидера на ДПС Мустафа Карадайъ.
Днес в Кобиляне се  събраха стотици души от различни краища на страната и чужбина. На празника се стекоха много жители от околните села, гостуваха и изселници от Турция, Белгия, Англия и Холандия.
Организатори на събитието са община Кърджали, изселници от Турция и местното читалище „Н.Й.Вапцаров”.
Сред официалните гости бяха, областния председател на ДПС инж. Изет Шабан, народният представител от ДПС Адлен Шевкед, общинския лидер на ДПС в Кърджали и зам.-кмет на община Кърджали Мюмюн Али, общинския председател на Младежко ДПС в Кърджали Ахмед Моллахасан. Тук бяха още Шефки Куртулуш, зам.-председател на Сдружението за култура и сътрудничество „Балканлълар” (Балканци) в Истанбул,
С приветствени слова към кобилянци и гости се обърна председателят на Организационния изселнически комитет адвокат Джемал Ватансевер от Истанбул.
"Изпълнени сме с ентусиазъм. Празникът на Кобиляне не е само една веселба. Той има над 50-годишна история. Целта е да съберем на едно място всички местни жители, които живеят в различни краища на страната и в чужбина. Поне един ден през годината да бъдем заедно, да се видим и опознаем, за да запазим традициите,  които хранят душата и сърцето на всяко поколение", заяви Джемал Ватансевер. Той благодари за оказаната финансова помощ от страна на бизнесмените от Турция Айхан Юзгюр, Хъкмет и Саффет Йълмаз, Рафет Ватансевер, Туран Чотоглу, Емин Касапоглу, Ахмед Ватансевер, Нахит и Нихат Баръш.
Празничната програма на събора включваше спортни и културни мероприятия. Имаше турнири по народна борба и футбол на малки врати. Самодейци към читалище “Иван Вазов“ от кърджалийското село Рани Лист изпълниха български и турски народни танци. В центъра на селото се извиха кръшни хора.
Гюнер Шюкри

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/5/18 18:47

    Кмете остави панаира и отивай в болницата при доктора Ти нали си кмет на всички или само на дпасарите

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/5/18 19:55

    Голямата отговорност трябва да се поеме от този, който ПОСОЧВА управляващите по места кметове и партийни секретари !Номерата с тезата, че са посочени от хората по места не минават ! Правят грешния избор и след това се скатават по София и и питат : Ами какво направите вие ? Какво да направим на "вашите" хора, господи Зам Председател????? Или както винаги шефовете сте ПАС !!!??? от Халил

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/5/18 11:40

    Кмета по делата ще го оценим, а не по показност.
    Инфраструктура, осветление, чистота, инвестиции, бездомни кучета пред общината, занемарени паркове и т. н.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/5/18 11:40

    Кмета по делата ще го оценим, а не по показност.
    Инфраструктура, осветление, чистота, инвестиции, бездомни кучета пред общината, занемарени паркове и т. н.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.