С пъстро тържество беше отбелязана 10-годишнината от създаването на Дневния център за деца с увреждания „Дъга" в Момчилград. Социалната институция се посещава ежедневно от 24 деца на възраст между 3 и 18 години.
Да споделят празника в центъра дойдоха председателят на Общинския съвет Юмер Юсеин, секретарят на Община Момчилград Бахатдин Ахмедов, заместник-кметовете Севдалин Огнянов и Мехмед Мехмед, представители на неправителствени организации и други.
Директорът Ваня Петрова припомни на присъстващите как е възникнал центърът и подчерта ролята му за адаптацията и социализацията на децата с увреждания. Ваня Петрова отправи специални благодарности на община Момчилград, фондация "Плюшено мече", доброволците от Младежкия Български червен кръст, клуба по тенис на маса "Родопи" и "Технополис", които през годините винаги са подкрепяли социалната институция.
„Дневният център за деца с увреждания е сред социалните функции, които предоставя община Момчилград на жителите си", заяви секретарят на общината Бахатдин Ахмедов.
След официалната част децата изпълниха пред гостите много танци, стихотворения и сценки.
В края на тържеството Ваня Петрова връчи благодарствени грамоти на партньорите на центъра.
Рожденият ден на ДЦДУ "Дъга" завърши с разрязването на специална торта за празника.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.