„Нека 12-тият фестивал „Нощта на Орфей“ бъде за вас незабравимо преживяване“, пожела кметът на община Момчилград Сунай Хасан на публиката. И пожеланието му се сбъдна. Залезът над Татул завладя погледите на всички с невероятната си красота. Тази гледка потвърди думите на кмета за въздействието на  мястото, където се усеща духа на Орфей и Родопа планина.
Сунай Хасан приветства хората,  дошли на фестивала, благодари им за желанието да подкрепят красотата на изкуството, магията на песента и танца на неповторимата сцена под небето - тракийското светилище Татул.
След награждаването сцената и публиката бяха завладени от изпълненията на Мариета Петракиева и балет Deja Vu. След бурните аплодисменти започна и проливния летен дъжд. Тогава на сцената се качиха популярният рок изпълнител Дичо и групата му The Band.
„Чувството да пея тук е невероятно“, каза Дичо от сцената, не мога да се спра. Вокалистът и The Band накараха публиката да пее с тях и да танцува, независимо от проливния дъжд. Вдъхновяваща за музикантите бе гледката на танцуващи под дъжда многобройни дъждобрани и чадъри.
Независимо от  летния дъжд нестинарите се подготвяха за своя ритуален танц. Те поддържаха огъня през цялото време, разстлаха жаравата и затанцуваха върху нея. Танцът им беше толкова завладяващ, че имаха последователи от публиката, които също влязоха в огъня.
Вечерта на 12-ия фестивал на „Нощта на Орфей“ традиционно завърши със заля и хоро.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.