Да бъдеш общински съветник в Кърджали е отговорно и доходоносно, става ясно от новия Правилник за организация и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2015-2019 година, който ще бъде приет на заседание на разпоредителния орган в четвъртък.
Общинският съвет се състои от 41 съветници и традиционно заседава в голямата зала на Бизнес инкубатора.
През април 2018 г. разпоредителния орган е избрал Временна комисия за актуализация на Правилника, която е провела две заседания, става ясно от публикуваният проект за правилник.
Общинският съветник получава месечно възнаграждение  в размер 22 на сто от брутната работна заплата на председателя на Общинския съвет за съответния месец, за участието си  в заседанията на Общинския съвет получава възнаграждение в размер  4 на сто, а председателите на групите съветници – 4,5  на сто от брутната работна заплата на председателя на Общинския съвет. В правилника още е отбелязало, че за участие в заседания на комисии общинският съветник взема възнаграждение 3 на сто от брутната работна заплата на председателя на Общинския съвет за съответния месец.
Предвидени са и санкции за съветника за неучастие в работата на Общинския съвет.  За отсъствие от едно заседание на комисия ще му се удържа 20 на сто от възнаграждението му за съответния месец. Толкова е и санкцията за отсъствие от заседание на Общинския съвет. При неучастие на съветника без уважителни причини в нито едно от заседанията той няма да получава възнаграждение за съответния месец.
Между 600 и 700 лева месечно са доходите на един общински съветник в Кърджали, след удръжките в джобовете на най-големите късметлии от кандидатските листи на партиите месечно влизат между 500 и 570 лева.
Съгласно проектоправилника заседанията на комисиите към Общинския съвет са открити. Гражданите могат да участват и да се изказват по въпроси, които са включени в дневния ред на комисията. По решение на комисията отделни заседания могат да бъдат закрити.
Общинският съвет трябва да заседава най-малко шест пъти годишно, като времето за едно заседание е до 6 часа, с решение може да бъде удължено до 2 часа.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/6/18 12:09

    И въпреки това социално слаби..

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/6/18 12:48

    KAK MOJE DA STE TOLKOVA TIPI BRE PO TSYAL SVYAT E TAKA SAMO V BG Lİ TRYABVA DA RAZLI4NO.SIVETNITSI TA SIVETNITSI VIJTE DRUGITE KMETOVE ,ZAM. KMETOVE I T.N. TOYA SIVETNIK GLADEN LI DA UMRE BE KAPUTI SMOTANI.BİJTE V SOFYA KAKE.....

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/6/18 14:55

    Ако не са младите съветници от ДПС партията гитти битти. Всеки от тях е с капацитет и издържан изпит разделяне сламата за две и повече магарета......и още умни, красиви и са много интиленгнтни

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/6/18 15:59

    Доходоносно "ДА", но отговорно!!! Не знам в Кърджали, но в съседните общини такива "одуни, безполезни чучури, хванати селяндури" са съветници от 20-30 години, че да се чудиш какво правят там. А взимат ли народна пара, взимат. Да са ни живи и здрави нагласените и посочени избраници.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/6/18 17:59

    А за далаверите нека се направи една рубрика

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.