Проект "Равен старт за децата на община Момчилград чрез подобряване на образованието и грижите в ранна детска възраст" вече е на финалната права и за две години са постигнати изключителни резултати в посока подобряване на образователната среда в детските градини и създаване на условия за успешна ранна социализация и личностно развитие на децата.
Това отчетоха екипът и партньорите по проекта на заключителната пресконференция на 27 юни в Момчилград.
Кметът на общината, инж. Сунай Хасан, благодари на екипа и на директорите на детските градини за тяхната всеотдайност и професионализъм и заяви: „Община Момчилград инвестира чрез този проект в образованието на децата, защото вярваме, че само така можем да поставим основата за подготовка на бъдещи, успешни личности във всички области. Ако искаме нашите деца да се чувстват ценени и да вярват безрезервно в своите способности, трябва да инвестираме в тяхното развитие от най-ранна възраст. Ако искаме утре на лидерските позиции да застанат успешни, знаещи и можещи хора, с които да се гордеем, че са родом от Момчилград, това е пътят.
Ето защо, като кмет на община Момчилград, искам да Ви уверя, че ние ще продължим да инвестираме в образователни проекти, защото вярваме, че образованието е най-важното нещо както за развитието и реализацията на един човек, така и за икономическия растеж на една нация.“
В рамките на изпълнението на проекта, във всички детски градини беше доставено ново обзавеждане – детски легла, маси, столчета и дидактически шкафове. Закупени бяха и различни иновативни образователни и нагледни материали и пособия, учебни помагала и специализирана литература. Физкултурните салони бяха оборудвани с разнообразни спортни пособия. Бяха инсталирани мултимедийни системи и високо технологично оборудване за интерактивно обучение на децата.
През тези 2 години повече от 400 деца развиваха своите заложби и творчески потенциал чрез занимания в 7 различни ателиета. Те активно участваха и в обучения за развитие на техните социални умения и компетенции.
Кметът на общината високо оцени ползите и добавената стойност на проекта, като заключи: „Може и да не успеем да подготвим бъдещето за децата си, но поне можем да подготвим децата си за бъдещето!“.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.