Кметът на Ардино Ресми Мурад да подпише запис на заповед за поемане на задължение в размер на 78 177 лв. по проект „Подкрепа за социално включване на лица от уязвими групи в община Ардино чрез социално предприемачество". Това реши на свое редовно заседание Общинският съвет в родопския град.
На съветниците бе пояснено, че проектът е насочен към хората с увреждания и лица в неравностойно положение на пазара на труда и други социално изключени лица на територията на общината. Чрез социалната икономика и социалното предприемачество, ще бъдат разрешени част от съществуващите остри проблеми, свързани с безработицата и трудовата заетост на уязвимите групи в общината. Реализирането на проекта ще допринесе за изпълнението на Стратегията за развитие на социалните услуги в община Ардино 2016-2020 г. Ще се създаде и заетост на 34 лица за срок от една година.
В дневния ред на сесията бяха включени общо седем точки.
Съветниците приеха и предложението на кмета за откриването на социалните услуги „Личен асистент" и „Домашен помощник" като делегирани от държавата дейности за финансиране по Закона за държавния бюджет (ЗДБ) за 2019 година.
ОбС даде своето съгласие и за удължаване срока на договори за наем на общински нежилищни помещения, частна общинска собственост.
Гюнер ШЮКРИ


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/6/18 11:54

    Защо им са заеми Ако кмета и заместниците му си бяха дали това което трябва 100/5 % от това което го имат на общината на Рамазан байряма сега нямаше да има нужда от заем

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/6/18 19:25

    Това са пари които ще са плащат на хората които ще гласуват заследващите избори за кмета

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/7/18 07:53

    Не бъдете толкова черногледи!Това че централната власт краде на поразия не значи, че и навсякъде из общините се прави същото... Все пак и ардинчани ще се възползват от тези пари, а не само... млечинци и роднини...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.