Осем съветници плюс председателят на Общинския съвет в Гърмен – Исмет Узунов, и кметът на общината – Минка Капитанова, отново се върнаха в редиците на ДПС. Това посочват от местната партийна организация. Според местните активисти, стратегията на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ е успяла и отцепникът Ахмед Башев останал сам.
„Новините за ДПС от Гърмен наистина са добри, а такива новини ще научавате и от други региони в страната. Хората в Гърмен са се освободили от натиска, подобни признаци се долавят и в други общини. Край на натиска, край на експериментите“, гласи коментарът на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, който е народен представител от Кърджали.
Общинските съветници от регистрираните преди местните избори през 2015 г. формации – „Движение 21″ на Татяна Дончева, Движение „Алтернатива за община Гърмен“ на Галип Талипов и Движение за просперитет и сигурност на община Гърмен, са били убедени, че обединението им в ДПС е единствената  алтернатива да елиминират от участие в предстоящите местни и парламентарни избори бившия кмет и депутат Ахмед Башев, посочват регионалните медии „Инфо мрежа“ и „Топ преса“.
В силно политизираната общност в Гърменско се говори усилено, че с направената политическа маневра в местния парламент се цели прибиране в партията на всички напуснали и изключени от Башев членове.
От 21 юни официално групата на ДПС в ОбС-Гърмен, от петима общински съветници нараства на 13, като по този начин формира пълно мнозинство в разпоредителния орган, с привличане на нови съветници, повечето от които са бивши членове, озовали се извън партията на Ахмед Доган само заради несъгласието си с водената в общината политика. Всички съветници освен тези от ГЕРБ преминаха в ДПС.
Така в групата на ДПС към досегашните общински съветници – лидера на ОбС на ДПС-Гърмен – Мустафа Геров, бившия председател на ОбС – Мурат Адем, Ибрахим Мутаджиков, Али Авдиков и Хамид Юсниев, се присъединяват Самуил Куйбишев от „Движение за просперитет и сигурност в община Гърмен“, Осман Узунов, Али Господев и Рифат Ходжа от Движение „Алтернатива за община Гърмен“, Мустафа Мейзин и Радослав Качариев от „Движение 21“, посочва „Инфо мрежа“.
Договорката на завърналите се в ДПС съветници с централата на партията според запознати е в срок от 2 месеца да бъде проведена общинска конференция на ДПС в Гърмен, в която по право да влязат всички общински съветници заедно с новоприсъединилите се, на която да бъде свален досегашния лидер Мустафа Геров, който бил сред първите от антуража на Ахмед Башев, и на негово място да бъде избран нов председател и ново ръководство.
На предстоящата конференция на ДПС било предвидено да бъде обявена официално подкрепата на партията за кандидат-кмет на досегашния управник на общината – Минка Капитанова.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.