На третия ден от Рамазан Байрам партийният актив на Движението за права и свободи в област Кърджали се събра, за да си честити единият от двата най-големи мюсюлмански празника.
Тази година домакин бе общинската структура на ДПС в Черноочене. Гостите бяха посрещнати от общинския лидер Бедрие Газиюмер и кмета на общината Айдън Осман.
Пред присъстващите Бедрие Газиюмер заяви, че е удоволствие да са домакини на тази среща. „През годините доказахме, че сме една от най-сплотените общински и областни организации и винаги запазваме традицията да постигнем високи резултати", заяви тя.
Кметът на Община Черноочене Айдън Осман изтъкна, че тези традиционни срещи на Байрама са добър повод да се покаже единството и сплотеността на партията.
ДПС продължава да работи за подобряването на жизнената среда, стандарта на хората, за съхраняването и опазването на правата и свободите, толерантността и единството на хората, подчерта Айдън Осман.
Събитието бе уважено от Неджми Али, член на Европейския парламент от групата на АЛДЕ/ДПС, члена на ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрула, областния лидер на партията инж. Изет Шабан, народните представители от кърджалийския многомандатен район Адлен Шевкет и Ерол Мехмед, кметове на общини, председатели на общински структури на ДПС от областта и на общинските съвети, представители на младежката организация и женската структура на Движението, репресирани, бизнесмени, кметове на населени места и др.
От името на лидера на ДПС и  парламентарната група в Народното събрание депутатът Ерол Мехмед поднесе поздрави на присъстващите. Необходимо е да повишим доверието помежду си и да поддържаме братството, каза той.
По повод празника, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ изпрати и поздравителен адрес до всички структури на партията.
„Скъпи братя и сестри мюсюлмани, най-сърдечно поздравявам вас и вашите семейства по случай свещения празник Рамазан Байрам. От мое име и от името на Движение за права и свободи ви пожелавам здраве, берекет и благоденствие", посочва в поздравлението си председателят на ДПС.
„Рамазан Байрам се определя като празник на толерантността, солидарността и състраданието и се моля това още повече да усили чувството ни за единство и заедност. Нека живеем в мир и просперитет независимо от религия, раса и етнос", призовава Мустафа Карадайъ.
На срещата бе отслужена молитва за здраве и берекет от бившия главен мюфтия Фикри Сали.
Исмет ИСМАИЛ


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.