В бензиностанциите в Кърджали „цакат” чужденци с цената на еврото. При заплащане в кеш то се обменя на 1,80-1,85 лева за едно евро. „Всяка бензиностанция обменя по различен начин. Единствено през пос терминал еврото е спрямо фиксинга на БНБ”, коментираха пред 24rodopi.com служители на търговски обекти в Кърджали.
Основният поток чужденци, които преминават транзитно през Кърджали, са румънците. Освен за зареждане на автомобилите си с гориво, северните ни съседи не харчат пари в Кърджали. Те вдигат драстично оборота на една от бензиностанциите в района на Ардинския мост и драсват към „Маказа“. Не се впечатляват нито от природни забележителности, нито от търговски обекти в Кърджали.

Както вече 24rodopi.com писа, горивата в Кърджали отново чупят рекорди. Бензинът и дизелът в областния град са с едни от най-високите цени в страната. Буквално през ден скачат тарифите през летния сезон, като разликата в цената със Стара Загора е около 10-15 стотинки, категорични са водачи.
„През лятото винаги е така. Не знаем каква е причината, но предполагаме, че е заради огромния трафик към „Маказа”, коментира служител на една от големите вериги в града край Арда.
В първия ден на тази седмица най-масовият бензин А95 се продаваше за 2,26 лева за литър. Дизелът пък е 2 лева и 31 стотинки.
В 11 области в страната горивата са скочили, като на места преминават психологическата граница от 2,30 лева за литър. От началото на година бензинът е поскъпнал с 16 стотинки, а дизелът - със 17, посочват от Нова тв в свой материал по темата.
Припомняме, че през миналия летен сезон през Кърджали са преминали  1 300 000 автомобили на път към границата с Гърция. Бензиностанциите по трасето пък са най-оборотните търговски обекти.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/6/18 08:52

    Ок,румънците зареждат на ОМВ,нормално е те да вдигнат леко цените,Но защо и другите ги вдигат?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/6/18 09:14

    Като,че ли в нашия джоб не бъркат, даже по- скъпо плащаме от румънците

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/6/18 10:01

    И колко е според автора фиксинга? Излиза май, че се облагодетелстват румънците!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/6/18 10:08

    Да няма да ги хваща по фиксинга?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/6/18 11:31

    Разликата между София и КЖ, в цената на газта 20ст. 94 ст. в КЖ, в СФ 1.15-16ст.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/6/18 11:36

    pokrai romancite i nie go duh.me, kakvo stava s okolovrisniqt pat... i patrulkite da pocvat da gi spirat veche, che mnogo se razligaviha ne ebavat nikvi pravila za dvijenie

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/6/18 12:49

    След като им бръкнете и на румънците, трябва да знаете, че сте ги загубили като клиенти и най-вече като дойна крава. Ще си зареждат колите в Хасково и ще духате кафето на щъркела.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/6/18 00:14

    11:36, как да ги спират патрулките, като не знаем езици? По северното черноморие има съвместни патрули с румънски полицаи, но тук явно са преценили, че няма такава нужда.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.