В навечерието на българския народен празник Еньовден - празника на водата, слънцето и билките, жените социалистки гостуваха на жените от село Пчеларово. Присъстваха и танцьорки от състава „Златните баби”, които са традиционни участнички в първомайското фолклорно надиграване на БСП.
Това е поредната среща, която дамите организират из малките населени места в областта, посочват от партията. Желанието им е в един откровен разговор да чуят от първо лице болките, проблемите, исканията на местното население.
„В задушевна обстановка, на чаша кафе, жените от селото с гордост споделиха истории за миналото на това будно, китно село, което в годините е наброявало над 3000 души. С болка показаха центъра с порутения, но някога пълен ресторант, събиращ цялото село, читалището с капещия покрив, рушащите се сгради на бившия музей и болницата. Сгради, изоставени и чакащи, според тях своя нов собственик, който да ги изкупи на най-ниски цени. Една тъжна действителност, характерна днес за българското село. Но най-голямата болка за живущите в селото е водоснабдяването и канализационната система. Този проблем, въпреки големите обещания от страна на представители на местната и държавна власти остава неразрешен години наред, особено за онези хора, които живеят на високите места в селото. В края на срещата жените отново поставиха въпроса за ниските пенсии, за мизерното им увеличение от юли, за замразените доходи на младите, за увеличението на тока, с него и на цените на стоките“, посочват от БСП.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/6/18 22:08

    С една дума робството и геноцида над българското стадо продължава с пълна сила и то благодарение на етническите български национални предатели

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/6/18 13:01

    eтническите обикновени хора през тия тридесет години докато българите се интересуваха от политика, а те от работа и сега в село пчеларово, село николово освен, че ще ви изкупят къщите, а започват масово строителство на къщи, продават си в градовете апартаментите и се започва именно в тези две села. политиката е за политиците. време е всеки да се хване за работа, поне вие от селата можете да държите мотика, а не гражданите да ви обработват земята, но ваш проблем. едно време прави са били възрастните хора, когато казваха, ... така няма да върви в града или град глад и това се случи, а и те милите не са с отлични дипломи били както сегашните, дори необразовани, но това не ги е правило по-прости от сегашните готованковци, уж за ЕС, а чакат на държавата да им поднесе на тепсия заплати. вие си го знаете. на запад--малко чиновници, всичко останало бачкатори и именно затова са материално много по-добре от изоставащите източноевропейски страни, като тази нашата, вашата, а сега виж кои идват, пенсионирани с високи пенсии от запад и тук си живеят като симеончовци, а пенсионерите в бг затворени в панелките. животът е цветен и рамнообразен. кой, какъвто си го направи. а и на политиците. не всичко е много пари. парите идват и си отиват. мнозина след 1989 крадоха и сега нямат и 60 жените им ги държат, а беше този от някоя българска националистическа партия. и какво построи с парите на народа триетажна къща в Студен кладенец, а сега с удар, или ослепял, жена му го води, върнал се от София в провинцията. Проверете случая, ако не вярвате, не искам и името му да зная, но видях, гледката е ужасяваща, не е леко на жена му, сега и парите им пет пари не правят при здравословен проблем.А както е казал народа, 9 деца не могат да гледат един родител, но родителите могат 7,9,12(за късмет) да гледат. Поздрави от Германия ! Нямам профил в Гугле !!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.