Епископ Арсений ще възглави празничното богослужение в Средновековен манастир „Св.Йоан Предтеча” в Кърджали на 24 юни

Децата от Неделното училище по православно християнско вероучение при Средновековен манастир „Свети Йоан Предтеча“ в Кърджали омагьосаха присъстващите в двора на храма с уникална театрална постановка.
За Еньовден, те изнесоха концерт с молитви към Иисус Христос за благословение и спасение Родината България. Последвалата постановка бе съпровождана от звукови, светлинни и димни ефекти.
Еньовден се чества на 24 юни, когато Православната църква отбелязва рождението на Свети Йоан Кръстител, наричан още Предтеча. На празника на Йоан Кръстител, предсказал идването на Спасителя Исус Христос, християнският свят се отдава на езически ритуали - къпане, прескачане на огън, танци, гадаене, бране на билки и магии за плодородие.
Според разпространеното поверие, в полунощ срещу Еньовден небето се отваря – стават чудеса, но и черни магии. Сънищата са пророчески. От мястото, където има заровено богатство, излиза син пламък. Вярва се, че преди да “тръгне към зима”, слънцето се окъпва в изворите и реките и прави водата лековита.
Епископ Арсений ще възглави празничното богослужение в Средновековен манастир „Св.Йоан Предтеча” в Кърджали за Еньовден.
С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Знеполски Епископ Арсений ще възглави празничната Св.Литургия в средновековен манастир „Св. Йоан Предтеча” в Кърджали на 24 юни 2018 г. В този ден църквата почита раждането на Христовия Кръстител Йоан, който е и покровител на средновековната Св.обител в Кърджали. След Св.Литургия, Епископ Арсений ще раздаде грамотите на децата, които през годината са посещавали заниманията по вероучение.
Снимки: Анна Башева/Манастирски комплекс „Св. Йоан Предтеча“
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/6/18 17:45

    Отче,моля те,не спирай да отделяш време за децата ни,прекрасни сте всички! Господ здраве да ти дава и още много години да бдиш над ангелчетата ни!Не знам кой те прати да служиш тук, ама и той да е жив и здрав! Представлението беше уникално,добре свършена работа! Браво,очакваме с нетърпение следващото! Много здраве и търпение на всички които се занимават с децата! Огромно благодаря на отчето и всички около него!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.