„Затъжихме се един за друг. Родили сме се в тази прекрасна земя, тук пораснахме, изучихме се и продължаваме да живеем”, с тези думи кметът Синчец Хълми Мустафа се обърна към присъстващите на традиционния събор в ардинското село.
В събота в Синчец се проведе селищен празник с богата музикална програма. Имаше чевермета, скари с кебапчета и кюфтета. За доброто настроение на всички се погрижи оркестър от Кърджали.
„Радвам се, че превърнахте тази инициатива в една много хубава традиция. Ръководството на общината винаги ще откликва за провеждането на подобни събития, които сплотяват хората от близо и далеч. Вярвам, че всяка година ще идвате тук, за да се веселите и да споделите проблемите, болките и радостите си”, заяви в приветствието си към жителите и гостите на събора кметът на община Ардино Ресми Мурад. Гости на празника бяха и областният председател на ДПС Изет Шабан и председателят на Общинския съвет в Ардино Сезгин Байрям.
Байсе Шабан от Истанбул за втори път идва на проявата заедно с дъщеря си Наиме. „Родена съм в близкото село Ленище и всяка година идваме в родния си край. „Търсим миналото си, а младите търсят бъдещето си. Ние възрастните само със спомените се връщаме в отминалото време. Много бързо отлетяха годините. Надявам се тази инициатива да продължи”, коментира Байсе Шабан.
Гюнер Шюкри

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/6/18 19:05

    Стига с това дрисливо ДпС. Повдига ми се от тези гомнари.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.