„Това е първото официално използване на Водното огледало за организирано спортно мероприятие. Време е да извадим това съоръжние от устите на политиците и да го дадем в ръцете на спортистите. Опитваме се да върнем старата слава на град Кърджали - град на водомоторните спортове и предпочитана спортно-туристическа дестинация". 
Това обяви кметът на Кърджали Хасан Азис на пресконференцията за предстоящия най-голям воден фест на Балканите.
Както вече писахме, атрактивни надпревари с бързи лодки, джет ски и флайборд ще се проведат в Кърджали в дните 29 юни-1 юли. Те се организират от Българската федерация по водомоторен спорт и Община Кърджали
Инж. Хасан Азис ще се включи в шоуто с демонстративно управление на ховъркрафт.
„Ще направим на Водното огледало най-голямото водно шоу на Балканите, а в следващите години и в Европейски мащаб", заключи кметът.
Официалното откриване ще бъде в събота вечерта - 30 юни, на Водното огледало срещу КАТ, където ще има уникално шоу от звук и светлина и рок концерт.
На 29 и 30 юни на брега на язовир „Студен Кладенец" ще се проведат три манша за всички категории джетове, включително и FreeStyle, жени и деца.
Десет дами ще мерят сили с джетове, като се очаква потвърждение от световната шампионка Валерия Вершина.
В същото време  на Водното огледало, в центъра на Кърджали, ще се провеждат състезанията с бързи лодки, които ще включват freestyle и паралелен слалом за джетове. Кулминацията е на 1 юли на Водното огледало, където ще бъдат и финалните серии на джет състезанието, като между гонките са предвидени и атрактивни изпълнения с FlyBoad, при които с водни струи участниците се издигат над водата и Hovercraf - лодка на въздушни възглавници, която развива до 75 км/час.
До момента участие са заявили над 40 състезатели от България, Румъния, Турция, Гърция и Унгария, като сред тях има много известни имена в дисциплината с множество титли в Европейския и Световния шампионати.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/6/18 17:35

    АЛО РОДОПИ ..ЯЗОВИР СТУДЕН КЛАДЕНЕЦ Е ГОЛЯМ КЪДЕ ТОЧНО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ...МОЛЯ...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/6/18 19:14

    Водата във водното огледало все още не е съвсем чиста, за съжаление разбира се, тъй като все още продължават в него да се вливат обрантите води и от двата му бряга.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/6/18 20:03

    A koga shte pochistite gornata chast na ogledaloto g-n kmete?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/6/18 21:29

    РОДОПИ ЩЕ МИ ОТГОВОРИТЕ НА ВЪПРОСА..

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/6/18 21:56

    Mongo tocno Gn Kmete 👍

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/6/18 21:58

    РОДОПИ ..САМО ДАТИ ЛИ ПУБЛИКУВАТЕ...А НЕЩО ЗА ЧАС НЯМА ЛИ ДА ДРАСНИТЕ ИЛИ ЧАСА Е НЕИЗВЕСТЕН...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/6/18 07:58

    ще излезе от устите когато се каже кой открадна паритееееее

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/6/18 09:14

    интересно как ще плуват тези моторници, бреговете са отвесни и вълната образувана от лодките се връща и събаря самата лодка .Идете и вижде в Пловдив гребният канал как е направен

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен28/6/18 09:59

    Крайно време е далаверата около "Огледалото" да бъде заметена!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.