Вицепремиерът Валери Симеонов намекна за оставка заради разногласията с министъра на туризма Николина Ангелкова. Това стана след като законът за шума, който предлага, мина през икономическата комисия. Като контрареакция на закона му обаче ръководеното от кърджалийката Ангелкова туристическо ведомство предлага с други норми от санкциите на закона за шума да отпаднат националните курорти.
Пред медиите Симеонов директно сподели, че Ангелкова го саботира и намекна, че до октомври, когато ще се обсъждат нейните идеи за защита на шума по курортите можел и да не е на този пост. Изказването му идва в момент, в който премиерът Бойко Борисов е на официално посещение в Израел, посочва агенция „Блиц“.
Все още не е ясно дали Симеонов е уведомил министър-председателя за реакцията си. В началото на юни месец тази година Симеонов обясни, че не става дума за спор с Ангелкова, те по-скоро имали разминаване кое е законно и кое - не. По-рано той информира, че министърът на туризма Николина Ангелкова подготвя за продан 20 декара плаж в "Слънчев бряг", а тя от воя страна отвърна, че "панаирите" на Симеонов пречат на туризма.
След икономическата комисия днес вицепремиерът посочи, че ако саботажът продължава, той не виждал смисъл да прави, каквото и да било. Иначе проектът му събира мнозинство, макар че депутатите са объркани от идеите на Ангелкова, които са противоположни на неговите. Въвежда се задължението при разрешаване на работно време да се извършва проверка на новите заведения от РЗИ. Експертите ще издават сертификат за обезшумяване. Не се налага административна тежест, според вицепремиера. За вече съществуващите заведения няма нова тежест. За тях се предвижда режим на проверка и замерване при подаване на сигнал.
24rodopi.com



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/6/18 18:23

    Тоя индивид отдавна трябваше да подаде оставката си....политически индивид който денонощно насажда етническа омраза,злоба,расизъм няма място в политическия живот на България....народа го чака да седне на подсъдимата скамейка за бруталните действия срещу българските изселници на границата преди да се сформира кабинет Борисов-3,не може вечно да се крият зад имунитета си......СРАМ и ПОЗОР е за България тези псевдопатриоти,опитомените-трио крадци

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/6/18 18:39

    СУЛТАНА построи бетона ограда на Турско-Сирийската граница цели 826 км и цената е на половината от кокошкарската телена ограда на Симеонов и Цветанов на Българо-Турската граница....само кражби на милиониииии и милиарди при тези крадливи,корумпирани,некомпетентни КАЛИНКИИИИИИИИИ-СУДЖУЦИИИИИИИИИИИ

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/6/18 19:59

    ostavka na GERB

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/6/18 20:02

    Valeri vinagi kato iska moje da si podade ostavkata...tasi rabotna pozicia e po negovo lichno jelanie...stom tasi rabota ne mu dostavia radost ot negovia chesten trud, da postapi, kakto e dobre za nego...ama Turisticheskata ministarka ste stane zvezda na europeiskite medii i na europeiskia sad za pokrovitelstvoto na zvukovia denonosten teror na mestnite i gostite grajdani v slanchev briag. i nikakvi vnosni turisticheski operatori i sobstvenici na hoteli, restoranti i cazina ne mogat da diktuvat v rbg koi zakon da spazvame i koi zakon da ne spazvame v rbg...bg narod e suverenen, rbg e demokratichna suverenna darjava s svoi bg vatreshen red i zakonnost. Koito ne haresva i ne iska da spazva bg zakoni v rbg...v sveta ima nad 190 darjavi...priatno patuvane...ministerskite turisticheski naredbi niamat sila na bg zakoni, Angelkova...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/6/18 21:58

    Стадото се стопява с всеки изминал час и ден,държавата ни загива а този псевдопатриот е грижа за шума по морските курорти...псевдопатриотите така се борят с демографската криза в България..

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/6/18 16:42

    Kmetovete i obstinskite savetnici na nesebur steli da zabraniat nostnoto spane prez liatoto,...za da moje prez denja turistite po-malko da marsiat moreto, plajovete, ulicite, trotoarite....i da spiat i po shezlongite pod chadarite na plajovete...hem i tam da plastat 10 leva za chadar i 10 leva za shezlong vseki den...vse pak 20 procenta dds ot tesi pari vlizat v obstinskite kasi na kmeta...kakto i 20 procenta ot dds ot cazinata i igralnite zali...zatova e tozi kmetski merak za denonosten rejim na rabota v obstjnata nesebur...denonostni prihodi ot 20 procenta dds plus kurortni taksi, plus taksi za smett i recycling na mrasnite vodite ot milionite l.aina na milionnite turisti v klozetite, banite, kuhnite, kakto i ot 20 procenta dds na chistite vodi ot banite, klozetite, kuhnite...20 procenta dds i ot hvarlenite milioni tonove neupotrebena hrana i kuhnenski otpadaci za ekarisaja na nesebar...milionen turizam na nesebarskite plajove i chernomorski vodi, mnogo milionni otpadaci, mnogo milionni procenti ot dds pechalbi za hazartnia kmet na nesebur i obstinskite mu hazartni bamkovi savetnici ...bez obstonationalen bg referendum, bez saglasieto i lubovta na bg narod kam visokite decibeli nostno vreme na publichnite mesta v bg nema kak da stane, Angelkova... neseburskata obstina ne e samo na kmeta i na obstinskite mu 100 savetnici, minustarke...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.