Професионалната гимназия по електроника и електротехника в Кърджали е първото училище в региона, което предлага дуално обучение за ученици, завършили основното си образование тази година. По заявка на ЕВН – България, за следващата учебна година в ПГЕЕ „Капитан Петко войвода" е обявен прием за специалност „Електрообзавеждане на производството" в дуална форма на обучение. При нея обучаемите ще придобиват основни теоретични познания по специалността, а в подразделенията на фирмата ще изграждат практически умения и реализация на теоретичните знания в реална работна среда. Това е и най-значимият позитив на дуалната форма на обучение. Работата от 16-годишна възраст е безценен опит - на учениците се поверяват реални производствени дейности, работят с модерно оборудване наравно с по-опитни колеги и под ръководството на преки наставници. Успешно завършвайки образованието си, учениците могат веднага да започнат работа във фирмата, както и да продължат с обучението си във висши училища.
Активното партниране между бизнеса и обучаващите институции е ключът към качествената професионална подготовка. Професионалната гимназия има дългогодишни добри партньорски отношения с най-големите фирми и предприятия в града и региона -  „Горубсо – Кърджали" АД, „Технолукс" ООД, ЕВН – България, "Трейс Руут" ООД, „Ротел" ООД, "Униматикс" ООД, „Пневматика – Серта" АД, „Термал Интернейшънъл" ООД и други, които осигуряват възможност за провеждане на учебна и производствена практика на реални работни места.
За фирмите е важно да участват и партнират в професионалното обучение, за да могат да зададат своите изисквания към съдържанието и качеството на обучението, съобразени със спецификата на конкретни работни места.
„Радостно е, че сътрудничеството между професионалното образование и бизнеса става приоритет. Това е още една крачка към успешното постигане на общата ни цел - да разчитаме на квалифицирани и мотивирани млади кадри, за едно по – добро бъдеще", коментираха от ръководството на гимназията.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.