Парите събират хората, те ги и развалят, а у нас най-често ги разделят. Няма семейство в Родопите, в което да няма поне един бивш, настоящ или бъдещ гурбетчия. Всичко се прави в името на една кауза-семейството. В това деца, родители да не живеят в мизерията на родната съвременност. Хиляди родопчани живеят разделени от близките си, без дори да си обясняват защо се е стигнало до там. Това просто се налага. Се ла ви, както казват на Запад. Онази посока, превърнала се в Обетована земя за просперитета на нашенци и за закърпване дупките в бюджета, както на семейството, така и на злощастната ни държава. Защото ако не съществуваха ежемесечните преводи на гурбетчиите, тази държава най-вероятно вече щеше да се нарича просто „територия”. Защото едва ли гладът щеше да остави „камък върху камък” от все още реанимираната държавност в обещанията на измислени политици в подопечната им и едва кретаща икономика. Тази, която не успя да запази нито своето настояще, нито своето бъдеще в пределите на страната.
Бягат родителите, ще побегнат и децата от 111 000 квадратни километра обещания, мъка и една обща съдба.
На снимката: Това е животът у дома – бутане, бутане…
Още по темата:
Разбитите семейства от Европа
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/7/18 15:09

    Blagodarenie na tvoya sponsor DPS I sie

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/7/18 16:47

    Zasto fetociite ot dost idvat v france

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/7/18 08:53

    За така наречената държава,проблемите на хората не я интересуват.
    Държавата се състои от корумпирани,министри,депутати,самонадеяни
    кадровици. В тази държава всеки може да уволнява,назначава,премести държавния служител,разбира се срещу плащане,за да може определена група кадровици,да правят какво си искат,без да се съобразяват с установените правила.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.