„Важно заседание на Националния съвет (НС) на партия „Демократи за отговорност, свобода и толерантност“ (ДОСТ) ще се проведе на 14 юли, като този път сблъсъкът между председателя Лютви Местан и заместника му Шабанали Ахмед ще влезе в дневния ред на събранието. Очакваме Местан да поиска отстраняването на Шабанали Ахмед, Хюсеин Хафъзов и Айдоан Али“, разкриха пред 24rodopi.com членове на НС на партията.
Ахмед, Хафъзов и Али са зам.-председатели на ДОСТ, но повече от година не се появяват заедно с Местан на партийни сбирки. Тримата дори не дойдоха да подкрепят Местан на 19 май на площада в Джебел, където лидерът им бе отново освиркан от агитките на ДПС.
„За честванията в Джебел Шабанали Ахмед беше пратил хабер на Местан, че е мъж със чест и не върви да взима назаем пари от съпругата си, за да пътува по партийни задачи“, поясниха членовете на НС на партията.
Според тях, „Местан контактува в Турция с политически лидери, а Шабанали Ахмед работи активно по линия на ТИКА (Турската агенция за сътрудничество и развитие, която финансира много проекти в България - б. р.“.
„Четиримата за последно се засякоха на двудневна конференция на ТИКА в Анкара преди 40 дни, но не застанаха заедно за обща снимка. Дори Местан предпочете да застане до Девлет Бахчели (председател на Партията на националистическото действие, съюз на Ердоган – б. р.) не с някой от заместниците си, а с областния координатор на ДОСТ в Пловдив Бедрие Търмазова“, допълниха членовете на НС.
„Конфликтът между Местан и Шабанали Ахмед е още отпреди изборите, докато спрямо Айдоан Али има някаква ревност. Има проект Айдоан Али, като компромисна фигурн, да застане начело на ДОСТ или да друга формация“, казаха още членовете на НС на партията.
На заседанието на 14 юли в хотелски комплекс край Пловдив ще бъде попълнен съставът на Изпълнителния съвет на ДОСТ, ще се определят ресори на новите началници, ще се гласуват съгласно Устава.
След изборите в Турция и клетвата на Реджеп Тайип Ердоган като държавен глава на президентската държава, Местан демонстрирал по-високо самочувствие от следизборния период в България, отбелязаха членовете на НС на ДОСТ. Те не изключват и варианта за "служебно помиряване" между председателя и заместниците.
На снимката:
Лютви Местан се снима за спомен пред двореца на Ердоган в Анкара;
За спомен от срещата с Бахчели, тримата заместници са извън кадъра
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/7/18 09:11

    Лютви Местан не беше поканен на тази среща!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/7/18 09:30

    Какво прави този постоянно в Турция.Тук турсдки вилает ли е бе наагло същество.Той е само за затвора и ли с ритници да се изпрати на капъ куле. кариерист до кости. политически труп.ПРИЕМИ ГО НАЙ ПОСЛЕ БЕ ОТВРАТ

    ОтговорИзтриване
  3. Бандер11/7/18 10:02

    Всички тези достаджии са палячовци за които единствената кауза е да си напълнят собствените гуши получавайки пари от Турция .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/7/18 10:44

    Ние шайката на Шабанали не ги искаме в ДОСТ. С Местан, Мехмед Ходжа и Бахри Юмер ще направим пробива.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/7/18 11:01

    шабанали е ФЕТО-джия,това се знае от ердоган,знае се и от бг службите.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/7/18 11:15

    От снимките си личи за кого работи Лютви Местан и за кого мисли.Ердоган да си го вземи в Турция и да го назначи на пост в турската администрация.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/7/18 11:51

    Abe samo DOST be za razlika ot piyandurite na DPS i komunqgite nie sme muje s topki,nie sme za turskata nacia i narod koyto e podtisnat ot edin vek nasam,tova mnogo hubavo da go razberat i priyateli i vragove proshka nqma,ERdogan buyuksun

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/7/18 13:20

    Ха , велики снимки - на първата богат балкански демократ /с брадичка катинарче / се е снимал пред Ердогановият дворцов ансамбъл, облечени с еничарски униформи...ами като му харесват толкова да си нахлупи еничарска шапка или поне да се разхожда с нея и из Ервопата, като реве колко са му нарушени правата... стига вече с тези гяурски костюми и вратавръзки. Султан Ердоган има вече ! нахлупвай османлийски кюляф за пред целият свят!
    На втората снимка кандидат еничаря се е снимал с Бахчели, постелката на Султана и водача на на фашистаката партия на "Сивите вълци" ... Значи из гяур Европата реве бай Лютве костюмиран за човешки права, а в Анкара мечтае за еничарски кюлаф заедно с прочутите убийци от "Сивите вълци"... брей какаъв честен "османлия" си е отгледала Станишевска демократична България.
    Бай Местан в Египет да го пратиш - с крокодили ще се снима, в Америка с Ку Клус Клан ще стане бизнес партнер, пред Reis Erdogan се гали и увърта като манастирски котарак, само с батюшка Путин нещо не иска да е заедно ? Е, защо така ?
    На шефа му yeni Rizeli gürcü Sultan, батюшка Путин вече бил станал закрилник и kurtarıcı от Натовски превратчета, а на редовият ичоглан Mestan северноатлантик от еничарският оджак все още е личен враг...странна работа, султан Ердоган дава селям на Путин, а селски пъдар еничар подскача като мома намляска пред митинг /на Орлов мост/...
    Чудя ли се или не , Ами така става с "политици" като Лютви Местан !Само си броят пачките, а за собствен резил в делата на световната политика явно не могат да преброят и до два хода.
    Така става -пращат си ги като недоизпрани потници - от Брюксел до Анкара, от Доган за Ердоган , а пътем да си избършат и демократите на Бахчели от "Сивите вълци" не особени чистите ръце...
    Както казва Местановият патрон апостол Павел в второ послание до Коринтяни , глава 11 стих 14 -
    ---14. И не е за чудене: защото сам сатаната се преобразява в ангел на светлината,15. та затова не е голяма работа, ако и служителите му се преобразят като служители на правдата; но техният край ще бъде според делата им...

    ОтговорИзтриване
  9. zaferiyus11/7/18 14:07

    Грешните въпроси водят до грешни отговори.
    Да кажем че заместниците са премахнати.
    Какво ще се промени.
    Ако някой си мисли че с Отживиелицата Мехмет Ходжа ще стане напредък се лъже, антиките нямат място в политиката.
    Бахри Юмер също ще носи негативи.
    ДОСТ е има грешни данни за гравитацията и ще се самоунищожи.
    Първо. трябва да се спазва уставът на партията.
    Второ. немедлено трябва да се правят избори в местните структори, като армаганите на доган да се изолират на първите избори.
    Трето. думите трябва да се осребрят с дела.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен11/7/18 14:56

    В ПП ДОСТ ни трябват работещи хора за народа ни . А не имена .Независимо какво са си оставили ,като топли кресла и длъжност .В политиката ,бизнеса и футбола с имена нищо не се постига .Ако ставаше с имена сега Аржентина с Меси и Португалия с Роналдо щяха да играят на ФИНАЛА

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен11/7/18 14:57

    ДО 09:11 Как влезна при тези засилени мерки Лютви Местан и защо беше на вечерята с Ердоган

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен11/7/18 14:59

    Тези тримата , които не са отивали на тези събрания за кого ли работят?

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен11/7/18 15:04

    En buyuk baskan bizim baskan - Lutvi Mestan

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен11/7/18 21:54

    Trimata rabotqt za Dogan bes belli

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен11/7/18 21:57

    Turtsite nay setne da NAEBAT svoite si predateli i agenti koite gi pratiha po zatvorite

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен11/7/18 21:57

    Turtsite nay setne da NAEBAT svoite si predateli i agenti koite gi pratiha po zatvorite

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен11/7/18 21:59

    Инджеджийи къде сте бе? Язък за тоя Индже дава ифтар в Кърджали разделя нас турците от Дост!От тази постъпка се личи ,че нестава за нищо.шалчето на Арда ще му е кяра само.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.