До 17 септември задържаният за убийството на 7-годишната Дамла в Момчилград ще влезе в съда. Двумесечен е срокът по закон след внасяне на обвинителния акт, в който Окръжният съд в Кърджали ще трябва да насрочи разпоредително заседание по случая. В него ще бъдат разгледани предпоставките за насрочване на дело, уточниха за 24rodopi.com от прокуратурата в Кърджали.
Както първи 24rodopi.com писа, обвинителният акт срещу задържания за убийството 25-годишен Мехмед Х. е внесен в съда на 17 юли.
Обвинението е за това, че мъжът е влязъл в чуждо жилище нощем - престъпление по чл. 170, ал. 2 във вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс и за умишлено убийство, квалифицирано като престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4, т. 5, т. 6 и т. 8 във вр. с чл. 115 от Наказателния кодекс. 
Обвиненията се основават на събраните при разследването доказателства – разпити на свидетели, обяснения на обвиняемия, извършени съдебно-медицински експертизи и експертизи на приобщените веществени доказателства, посочват от държавното обвинение.
От събраните при проведеното досъдебно производство доказателства е установено, че на 17.12.2017 г., в Момчилград обвиняемият М. Х. е влезнал нощем в жилището, ползвано от С.М.  и Г.М. и умъртвил чрез задушаване 7-годишната си братовчедка  Дамла М., за да прикрие противоправното влизане в чуждото жилище. Смъртта е настъпила по особено мъчителен начин за пострадалата.
От извършената съдебно-медицинска експертиза на трупа на пострадалата категорично се установява, че причина за настъпването на смъртта на детето е задушаване /механична асфикция/ от затискане и запушване на дихателните отвори - уста и нос.
В хода на досъдебното производство по отношение на обвиняемия е взета мярка за неотклонение „задържане под стража", която не е променяна.
Както вече писахме, 152 дни след изключително жестокото убийство на детенцето, разследването по случая приключи.
Убийството на 7-годишното момиченце в Момчилград разтърси региона в края на м.г. На 17 декември безжизненото тяло на детето бе открито в семейното жилище от майката, която се връща след нощна смяна в местно предприятие. Дамла е починала от задушаване, а главата й е облепена с тиксо. След няколко дни, през които родителят бе задържан по първоначални съмнения, че именно тя е извършила деянието, като основен заподозрян бе арестуван първият братовчед на детето. По-късно Мехмед Х. прави самопризнания пред разследващите.
Какъв е бил основният мотив за убийството на малкото дете четете единствено в печатното издание на „24х7 Родопи"!

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. zaferiyus18/7/18 11:37

    АМИ КЪДЕ Е ЕКСПЕРТИЗАТА ЗА ПСИХИЧНОТО СЪСТОЯНИЕ НА УБИЕЦА. НЕЩО НЕ ГО ВИЖДАМ.

    ОтговорИзтриване
  2. sel Soviytsi meco18/7/18 21:34

    OLLLL YAZIK KRALICEMIZEEE O SEREVSIZE OLUMMMM

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.