При операция на турските сили за сигурност в Истанбул тази сутрин в 8:35 часа е бил задържан известният телевизионен проповедник Аднан Октар. Властите са издали заповед за задържане и на 234 негови последователи. Запорирано му е цялото имущество - огромен чифлик, луксозни автомобили, ценни старинни предмети и други.
Настъпи краят на човека, който живя като падишах, отбелязват медиите.
Аднан Октар е от богатите и ексцентрични хора в Турция, около него винаги има красиви жени, постоянно е следен от медиите.
Били са претърсени 115 адреса в различни части на Истанбул, както и общо 5 адреса в Анкара и курортите Анталия и Мугла. До момента са задържани поне 79 заподозрени. Обвиненията срещу последователите на сектата на Октар са за сексуални престъпления, подкупи, изнудване, подправяне на документи, финансови машинации, лъжесвидетелстване, нарушения на законите срещу контрабандата, нарушаване на неприкосновеността на личния живот и други.
Аднан Октар е лидер на ислямски култ и телевизионен водещ. Освен телевизионния канал А9, той притежава редица други фирми, издателства, недвижими имоти.
Под псевдонима Харун Яхия Октар е автор на религиозни книги, в които включително отрича теорията на еволюцията на Чарлз Дарвин. Смята се, че мрежата му действа не само в Турция, но и сред мюсюлманските общности в Западна Европа.
При ареста на Октар и бодигардовете му в луксозна къща в Истанбул са били открити бронирани автомобили, бронежилетки и огнестрелно оръжие, посочват турските медии.
През февруари Висшият съвет за радио и телевизия спря предаването на Октар, в което той проповядва на фона на красиви танцуващи жени, с мотивите, че шоуто нарушава правата на жените, припомня БНР.
При ареста си Аднан Октар заяви, че той бил „игра на английските тайни служби“.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/7/18 13:41

    МАШАЛЛАХ НЕ БУ КАБАКЛАР БЕ

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/7/18 14:09

    вай вай машалллаххханам

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/7/18 14:16

    А някои пишат, че в Турция било лошо.................Котенца !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/7/18 14:33

    При ареста си Аднан Октар заяви, че той бил „игра на английските тайни служби“
    Сиреч той с проповедите, с парите или с мадамите си нещо е засегнал англичаните ?...а

    Оттам насетне има два варианта
    1 Султан Ердоган е глупав и се е оставя да го лъжат англичаните, или
    2 Султана само се прави на Султан , а тайно изпълнява инструкциите на англичаните - това излиза съвсем както Кълъчдароглу размахваше папката с банковите сметка от английския остров ..

    И при двата варианта това не е комплиминт за Ердо , който си е доста обидчив. Грешна защита. По правилната е направо да изсипе парите на Ердовите хора и да бяга с жените при колегата - баЙ Гюлен в Пенсилвания, който има повече пари , но по малко жени...

    Прибрали го за десерт ден два след като Реисат пое едноличната власт ! Ясно - този е конкурент ислямист и както си развява харема по долни гащи може да опита да надцака султана ! Ще съблазни анадолците с официално въвеждане на многоженство !
    Срърши - едиственият Мегапроповедник е Ердоган , който вече спечели ...Ислямистките мафии за Султана вече не са съюзници, а излишни конкуренти...Остава само съюзническата фашиска мафия на Бахчели...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/7/18 16:09

    Най-накрая се сетиха да свалят този сводник. Толкова много родители му подаваха жалби, затова че е отвлякъл дъщерите им и им промил мозъците. А и ги праща при пластичен хирург, затова всичките му "котенца" приличат една на друга.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/7/18 16:48

    Котенцата са отишли при парите

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/7/18 16:49

    Тази операция е една от редките добри дела на Ердгоан!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен12/7/18 05:09

    oste ima mnogo drugi mikrobi kato tyah

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен12/7/18 12:03

    Веднъж се живее ейвалла на мъжа.значи чука стилни мацки .разбира от стока.пич от класа.кво друго му требва на един мъж.освен хляб...ии месо

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен12/7/18 12:27

    Поредната показна акция на АКП, кой знае какво прикриват с това? Такива балъци е Турция много, живеят си охолно докато послужат за нещо и след това пропадат, но водещият винаги е на линия....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.