„Гражданска отговорност” след катастрофа

Родопчанин поиска 25 100 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди от застрахователна компания след като бе потрошен от… гаджето си. 23-годишният мъж пострадал при катастрофа на пътя между Бенковски и Фотиново, а зад волана била негова приятелка.
Инцидентът станал на път за Кърджали. А.Х. отишъл с автомобила на майка си до кирковско село, откъдето да прибере приятелката си. На връщане обаче, 22-годишната дама поискала да кара до областния град, разкриват пред 24rodopi.com запознати със случилото се.
Кавалерът предоставил шофьорското място, но не след дълго автомобилът се озовал в канавка на кръстовището в района на Фотиново с пътя към „Маказа”. Жената пропуснала да завие, а автомобилът излязъл извън пътното платно. Младият мъж пък получил изкълчване на дясната тазобедрена става и бил откаран в Спешното отделение в Кърджали. Болките в кръста продължили месеци наред, което наложило допълнително лечение.
Родопчанинът обявил пред разследващите органи, че желае досъдебното производство да се прекрати по отношение на приятелката му и тя да не носи наказателна отговорност.
Месеци след инцидента той осъди застрахователната компания, с която е сключил полица „Гражданска отговорност”. Съдът обаче уважи иска в размер на 15 000 лева за причинените неимуществени вреди вследствие на катастрофата.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.