„Вълчетата от Родопите“ са много амбициозни и имат големи мечти.
Не колкото мечтите на най-големите „вълци“ във футбола - италианския „Рома“. Не и колкото на германските „вълци“ - Волфсбург“, или английските „вълци“ – „Уулвърхямптън“. Но искат да оставят диря.
„Вълчетата от Родопите“ имат за цел още през пролетта на 2019-та да влязат в Първа лига, а наесен да бъдат сочени като „страшилището за грандовете“. Ха, дано!
А по-нататък за „Вълчетата от Родопите“ да се говори и в Европа. Ха, дано!
Защото… много важно да си футболен отбор в България, където стадионите са празни и от най-обичаната игра на планетата у нас пари (не шашмите с обществените поръчки, а само от футбол - б.р.) прави май само Кирил Домусчиев.
„Вълчетата от Родопите“, които си извоюваха територия в „Б“-зоната на българския футбол благодарение на бизнесмена Румен Гайтански – Вълка, и на кмета на Кърджали инж. Хасан Азис, стартираха успешно първенството във Втора лига. В първия кръг нашите победиха като гости с минималното 1:0 „Кариана“ в село Ерден, община Бойчиновци. Много битка, малко качествен футбол, много картони (7 жълти), но много ценни 3 точки за „Арда“ - така може да се хроникира третата среща за последните три месеца на тима от 43-хилядния Кърджали и представителния отбор от село Ерден, в което живеят 516 души. „Кариана“ е отборът, който „Арда“ най-често е побеждавал. Дето се казва, където ги сварим - ги тупаме!
Това не прави първата победа по-малко ценна.
Напротив, тя беше много потребна. За самочувствието, от което има нужда всеки нов отбор, завърнал се сред професионалистите. За самочувствието, което се полага и на хилядите фенове на „Арда“.
*
И феновете на „Вълчетата от Родопите“ имат големи мечти.
В сезон 2018/2019 да ступаме на стадиона в парк „Простор“ „ЦСКА 1948“, а от есента на 2019-та нататък от гостуване на „Арена Арда“ да имат „ЦСКА“, „Левски“, „Лудогорец“… А някой ден „Вълчетата от Родопите“ да се изправят срещу някои от изредените по-горе европейски „вълци“.
Но всичко започва с едни 2 лева за билет (най-евтиният сектор) и мощно присъствие на фенове на стадиона.
Вярно, че от клуба малко се оляха с цените и особено с изцепката „1000 лева за мач във ВИП ложа с отопляема седалка“, но заради големите мечти феновете ще простят.
Без хиляди по трибуните нещата няма да се получат…
*
Редно е да си кажем и другото, за да не звучи така сякаш на финала ще има „Ода за кърджалийския футбол“. Все пак тук е България и сме се нагледали на какво ли не. А и хоризонтът става все по-тъмен, особено във футбола.
Журналистът Калин Първанов, който освен от политика, е доказал, че разбира и от футбол, коментира:
Към тези, които не следят българското футболно първенство: Ако Домусчиев разполага с ресурс да ангажира депутати да му напишат персонален закон, да впрегне партийни лидери да му осигурят прокарването, да разцепи коалиция, да предизвика бой между нейните членове и почти да създаде правителствена криза за едни 50-60 милиона, то представяте ли си какво прави във футбола?
Това е положението - футболът в България е трудна работа, но всяка голяма мечта започва с едни 2 лева и хиляди фенове на стадиона.
Подкрепяйте „Вълчетата на Родопите“!
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.