6 500 улични лампи в Кърджали и селата ще бъдат подменени в следващите две години. Вече е подписан договорът с фирмата-изпълнител, съобщи кметът Хасан Азис. Стойността на инвестицията е в размер на 5 873 000 лева. Уличното осветление ще бъде от последно поколение. Всяка една лампа ще се управлява самостоятелно по зададена програма. Тя ще променя силата на осветлението си в зависимост от местоположението, степента на мрак и т.н. Според кмета, новото модерно осветление ще намали разхода за електроенергия наполовина. В момента Общината плаща по половин милион лева годишно за уличното осветление.

Две кърджалийски фирми и една пловдивска са в консорциума, който предстои да започне работа по подмяната на телата. Ще бъде изработен график на дейностите, като вариантите са да се започне с подмяната на лампите от центъра към кварталите или в обратна последователност.
В същото време приключват дейностите по подмяна на 550 тела по Новия мост. Там ще бъдат подменени и таблата.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/7/18 16:51

    Днес да не е първи април ,че само смешки чета

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/7/18 17:12

    Видяхме на новия мост колко са умни

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/7/18 10:45

    Е умни са на новия мост бе колега как да не са умни снощи минах по новия мост светеха през лампа и то само от едната страна на моста от другата беше тъмница ама то това е умна лампа мисли за икономиите на кмета абе луда работа ,кмет си имаме като „слънце”само където никой не е разбрал

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/7/18 11:34

    Остави лампите виж вълните на Арда от КАТ до светофара на Веселчани

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.