„Златните“ парцели край Новия мост влизат в Общинския съвет в Кърджали тази седмица. На заседанието в четвъртък – 26 юли, общинските съветници ще одобрят „изменение на  ОУП на гр.Кърджали в частта за кв.245 УПИ І-502 и УПИ ІІ-501, за кв.246 УПИ І-499 и за кв.91 УПИ ІІ-2 по плана на ”ЦГЧ”, гр.Кърджали“.
Проектът за изменение на Общия устройствен план (ОУП) е с цел бъдещи инвестиционни намерения и предвижда промяна на зоната на застрояване на имотите от зона за обществено-обслужващи дейности - търговия и услуги  в централна. Това се налага, за да може инвеститорите да продават жилища за живеене, а не търговски и административни площи.
Разработката е приета от Експертен съвет по устройство на територията на 11 юли 2018-та.
Припомняме, че трите парцела в парк „Арпезос Север” бяха продадени на търг от Общината за ‎3 492 000 лева без ДДС. Тръжна документация за участие в търга бяха закупили „Балканстрой Инженеринг" ООД Кърджали, "Грийн партнърс" АД София, „ЕУ Инвест Имобилиен" ЕООД София., „Лидл България ЕООД енд КО"КД  с.Равно поле, ЕТ"Нешо Маринов" Бяла Слатина, но само една подаде оферта и взе участие в търга. Купувачът "Грийн партнърс" препродаде два месеца по-късно трите парцела откъм страната на комплекс „Пентагон“. Според областния управител Никола Чанев новите купувачи са се сдобили с имотите за близо 6,5 млн. лева. Според брокери, за малко повече.
Терените са предназначени за обекти с обществено обслужващи дейности, с възможност за функциониране като общ архитектурно-строителен комплекс.
Продажбата на трите имота се извърши като застроителна група с обща площ от 12 208 кв.м.
Днес те са собственост на „Саба строй 1“ (около 7 дка) и „Ариете централ“ (около 5 дка). В проекто решението за изменение на ОУП е включен и имот (бившата бензиностанция до кръстовището) на „Хайко инвест“, собственост на съпругата на общински съветник.

„Процедурата за промяна на предназначението е необходима на инвеститорите, за да им излязат сметките. Ако върху златните парцели започне строителство сега, това означава, че 60 на сто от площите ще бъдат офиси и магазини. А това би означавало фалит за инвеститорите, защото офиси почти не се продават в Кърджали. Знаете, че 12-те декара бяха препродадени за 225 евро кв. метър и тези инвеститори ще искат на всяка цена промяна на статута, за да могат да продават жилища и да гонят печалба.  Към момента парцелът все още е отреден за построяване на сгради за административно обществено обслужване“, коментира пред 24rodopi.com общински съветник.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/7/18 10:08

    Някой ще обясни ли общо тези 1000 апартамента там, къде ще паркират автомобилите си собствениците на апартаментите или после ще мислите. Да не говорим, че повечето семейства вече имат по 2 коли.

    ОтговорИзтриване
  2. Баба Шарифе23/7/18 10:49

    Общинските съветници да вземат по една кирка ,да вдигнат и почистят отводнителните шахти които не са чистени вече 25 год , че утре пак ще са ни нужни лодки за да можем да отидем да си купим хляб и кисело мляко с мизерните пенсий

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/7/18 11:13

    Това означава, че предварително им е обещано, че ще им се промени предназначението на тези парцели.Иначе как ще купят нещо, което не знаят дали ще им излязат сметките.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/7/18 11:17

    Бахти и работата и далавери

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/7/18 20:41

    Гастербайтери бол,и общината да и променят статута за жилищна.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/7/18 09:18

    Скоро по едното платно на Новият мост, ще стане паркинг за живущите в тези блокове. Щом във Възрожденци, стана паркинг кръстовището, що и в тоя край да не разрешат паркирането.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.