Кметът на Ардино Ресми Мурад гостува на турския си колега Юмит Уйсал - кмет на Община Муратпаша, пишат медиите в Анталия.
По време на срещата Ресми Мирад сподели, че Ардино е побратимена с турските общини Нилюфер, Къркларели и Картал. Ресми Мурад, който сподели, че Ардино е рожденото място на известния турски писател Сабахаттин Али, добави още, че през 2015 година в двора на музея в Ардино е поставен паметник-бюст на Сабахаттин Али, както и че миналата година са организирали Международен симпозиум "Сабахатин Али и литературата в България и Балканите" за отбелязване на 110-годишнината от рождението му.
Кметът на Община Муратпаша Юмит Уйсал, който изрази задоволството си от визитата, сподели, че Турция е изградила дълбоки културни връзки с България. Кметът Уйсал, който подчерта, че тези културни взаимоотношения с Ардино, който по време на Османската империя е бил в границите на одринския вилает, продължават, а циментът на тази културна връзка е Сабахаттин Али - един от най-продуктивните писатели на турската литература, отбелязват турските медии.
В края на срещата Ресми Мурад подари на своя колега плакет, на който е изобразен Дяволският мост, изграден през средновековието в близост до Ардино.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.