Семейство от Момчиловци, което от години живее и работи в чужбина, ще дарява лични средства на всяко новородено дете и младо семейство, което сключи граждански брак в смолянското село, пишат колегите от 24smolian.com. При появата си на бял свят най-малките жители ще получават по 200 лв., такава е и сумата, предвидена за новосъздадените семейства. Условието е да бъдат постоянни жители на селото.
„Учреденият семеен фонд с благотворителна цел е плод на добротворството на Надя Савова-Халауи и Свилен Савов, и е в памет на техните родители - д-р Йорданка и Иван Савови", посочи кметът на Момчиловци Сийка Суркова.
Той ще се управлява от кметството и Обществения съвет по волята на дарителите. Във фонда са предвидени и две еднократни годишни награди от по 500 лв. за ученик или студент от Момчиловци с постижения в сферата на науката, както и за достоен момчиловец с изключителен принос в утвърждаването и развитието на вековните местни традиции и добродетели.
„Не за първи път ще нарека Надя и Свилен Савови герои на нашето време. За мен е изключителна чест, че Момчиловци е свързано с хора като тях – всеотдайни и родолюбиви, подкрепящи благородни и обществени каузи", добави Суркова.
Миналата година в памет на баща си те осигуриха стипендия за даровито дете, включиха се и в дарителската акция за възстановяване на изгорялата преди Коледа къща в Момчиловци.
„Дай Боже хората с големи сърца като тях да стават все повече, а семейният фонд, който учредиха да помогне в борбата с демографската криза в обичаното ни Момчиловци", заключи Сийка Суркова.
На снимката: Кметът обявява стипендията


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.