Любимецът на Кърджали Ахмед Осман е в страхотна форма. Това е новината от последната контрола на „Арда“, преди началото на първенството във Втора лига, където кърджалийският футболен тим се завърна.
Ахмед Осман влезе в игра в последните 20-ина минути на мача вчера и „развинти“ защитата на „Ботев“ (Гълъбово) на няколко пъти, дори отбеляза победния гол - 2:1.
Трябва да отбележим полагаемото на отличния кондиционен треньор Антон Дончев, но и на голаджията Ахмед Осман – наясно е, че не се ли старае повече от всички на тренировките, трудно ще попада в списъка на Елин Топузаков в групата за съответния мач. Особено при гостуванията.
Щом Ахмед Осман е във форма, значи, ще има и кърджалийско присъствие в мачовете на „Арда“! Поне за едно полувреме.
А защо отборът не е „повече“ кърджалийски, вината не е на сегашния щаб. Години наред се е ритало топка, усвоявали се някакви средства, без да има детско-юношеска школа. В града край Арда има 6 детски тима, които отнасят „пердах“ с по 6-7 до 12 гола разлика от добрите отбори от други области. Сиреч, пак има усвояване, но калпаво ниво на развитие на детско-юношеския футбол в Кърджали.
Сегашното ръководство на „Арда“ час по-скоро трябва да обяви кастинг и да събере в един отбор най-добрите малки футболисти. И да се погрижи за тяхното израстване.
Ако, разбира се, проектът „Арда“ във футболния елит“ е свързан с футбола, а няма някакви други цели и врътки.
*
Веселин Марчев. Запомнете това име. В отлична форма той си тръгна от „Локомотив“ (Пловдив), в отлична форма е и в „Арда“. Но не стига. Композицията „Арда“ трябва да е в отлична форма, ако иска да стигне до цел №1 - първото място и директна промоция в „А“ група. Същото се отнася и за 2-ро и 3-то места, които отварят път към Първа лига през трудните баражи.
Това, което показа в последната контрола новият тим на „Арда“ срещу „Ботев“ (Гълъбово) не го различава много много от отбора, който се пребори с аматьорите в Югоизточната Трета лига. Гълъбовци са с възможности, а вероятно и цели, някъде около 10-ото място във Втора лига, а ни озориха. Реално при 0:1 в 30-тата минута и изгонен наш играч, трудно може да се обърне мача (в случая - заради приятелския характер на срещата „Арда“ остана с 11 души на терена), но резултатът от проверката няма никакво значение.
Повече „цъкат“ топката възпитаниците на Топузаков, пробват повече комбинации, вследствие на които да се отворят "коридори" за голови положения, но в един момент се връщат към „старата песен“ - едни предвидими от противника „изсипвания“ в наказателното поле…
Въобще, до септември „Арда“ има нужда поне от двама като Веселин Марчев.
*
Да пожелаем успех на „Арда“ в първия мач във Втора лига. На 28 юли „сините“ гостуват на „Кариана“ в село Ерден. Лагерът свърши, трите точки са задължителни!
На снимката: Най-верните фенове на "Арда" дойдоха на представянето на новия тим
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/7/18 19:35

    Апропо детско-юношеския футбол в Кърджали - децата не ритат на стадион "Дружба", пардон "Арена Арда". Защо ли?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/7/18 19:49

    ako iskame da igraem vav a grupa ni trebvat pone o6te 2 ma dobri futbolisti ne tehni4ni a bitkajii 6te ni trebvat bez bitka nqma pobedi samo arda

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/7/18 23:52

    do godina pak sis selo yagoda

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/7/18 08:23

    kakuv liubimec be alo politicheskite novini

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/7/18 08:44

    "Ритали са топка,усвоявали са пари"- ами при рекламация се връщат пари.........

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/7/18 08:53

    Андонов -нападател,без удар във вратата цяло полувреме ,Капитана тотална щета пробяга 50 метра,червен картон -НИЩО, Сандев -дебел, тромав, без нито включване и центриране,Марчев тромав ,муден.. .Осман раздвижен, вдигна публиката заедно с Мисяк и бразилчето обърнаха мача и вкараха острота и агресия!!!!!Ахмед трябва да започва всеки домакински мач, най-силния футболист

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/7/18 22:09

    Ръководството на Арда разберете, че с тези стари и куци кратни, като Пламен Крумов, Георги Андонов,Венци Христов,Иван Караджов и други подобни боклуци изхвърлени от грандовете на Българското първенство по футбол, отново ще се върнете във "В" група. Топузаков остави в отбора и местни момчета от Кърджали, това не ти е Димитровград.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/7/18 19:38

    Родопи публикувай всички коментари.Защо скри истината за старите кранти, които се привличат в Арда.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.