Слави Трифонов събира дружина за партия. За „джиджик“ *(хубава) партия,  която още не е създадена, а обществените нагласи я вкарват в парламента с 4,7 процента. Нещо подобно се е случвало около идването на Симеон Сакскобургготски от Мадрид и доверието, които получи от българския народ за старта на политическия му проект, но онова явление е по-различно.
Социологическите агенции отчитат, че ако Слави от „Шоуто на Слави“ регистрира политическа формация и се регистрира за участие в изборите, ще спечели цели 32 %. Това били нагласите на българите към началото юли.
Сиреч, Слави Трифонов ще бъде първа политическа сила, а при малко по-добра предизборна стратегия и при по-малко формации, прескочили 4-процентния праг за влизане в парламента, партията на Слави може и да няма нужда от малък коалиционен партньор за съставяне на правителство.
*
„Преди няколко дни видях по телевизията част от концерта на Слави в Лондон: беше внушително зрелище, публиката беше истински въодушевена, струва ми се, че подобна екзалтация в момента не може да предизвика никой друг, освен Слави.
Имаше зрители и от други европейски градове.
Едно момиче каза, че за нея „Слави е религия“.
Не знам как са преминали кастингите на Слави за „нови“ политици, обаче въпросното момиче, например, е направо готово за мястото на Екатерина Захариева, за която пък Падишахът/Бойко не само е религия, ами направо Господ.
Очевидно е, че с концертите си Слави успява да провокира внушителна енергия – обаче въпросът е, може ли тя да се превърне в политика?
Или ще си остане само една притурка - макар и шумна, заразителна и въздействаща – към видимите колебания на Слави“.
Кеворк Кеворкян

*
Интервю за набиране на нови политици, с които Слави ще убива „системата, която убива“. Пред експертите по партийно строителство се самопредлага доцент от Пловдив. Изпитваният се опитва да остави впечатление на „толкова умен, нестандартен и харизматичен, а неоткрит в града под тепетата“.  Набляга на университетското научно звание с хъс на плеймейтка, която се смята за професор в силиконовата индустрия.
Партийните инженери на Слави видимо са впечатлени от теорията на доцента от Пловдив.
Реалностите са други. Доцентът, който се надява да получи знамето на Слави за битката срещу системата в Пловдив не е ново лице. Напротив, продукт е на системата, която убива. В партийните централи в Пловдив го знаят като „момчето за някои работи“ на човека, който е най-важен в местното БСП, когото пък някои наричат Олигарха, други - Свинаря, трети – червеният капиталист, които обича десните на власт…
В Кърджали пък най-голям мерак да бъде областен шеф на партията на Слави има един, който стана бизнесмен по правилата на системата – на всички избори помага на ДПС и обяснява колко хиляди гласове докарва, предвидливо се натяга на БСП, подаде документи дори за областен координатор на партията на Меглена Кунева, а в момента обяснява на важни хора от ГЕРБ колко по-голям гербер е отколкото депесар.  Аргументите му се свеждат до тези на левскарите, които са със синя кръв…
Това са само два от примерите, които ни дават основание да тръбим, че първите, които се лепят на Слави не са това, което трябва да са. Те са част от системата, имащи дарбата да надушват от къде духа вятърът на промяната, с който идва и полъхът на келепира и далаверата.  Във втората редица по-може да ги има читавите, но не съвсем.
Въобще, Слави трябва да натръшка на земята натегачите от системата от първата редица, да пресее вторите, а най-добре сам да потърси лидерите. За да не стане и тази работа като онази (за справка - Симеон Сакскобургготски). Дойде като аслан (лъв), тръгна си…
24rodopi.com
*
Джиджик в турския език има различния значения – цицка, бозка; вид гвоздей; в някои райони в Турция джидик наричат малките играчки, малките тенекиени кутии, младите листа на лук и т. н. Турците в България използват джиджик най-вече за определяне на нещо хубаво

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/7/18 10:25

    Sprete s turskite dumi.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/7/18 10:44

    Проумейте че този самозабравил се пуяк - слави трифонов е един въздух по д голямо налягане и нищо повече.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/7/18 14:35

    Тука е България, всички сте българи, говорете САМО на Български.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/7/18 15:23

    Слави, скъсай ги тези стари негодници!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/7/18 15:29

    А СЕГАШНИТЕ УПРАВНИЦИ СА ВЪЗДУХ БЕЗ НАЛЯГАНЕ ЛИ...!И ЗАЩО НЕ ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ПРАВОПИСА СИ!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/7/18 19:56

    Турският език е номер едно ! Без думи на турски език не може !!!България пък хич ! Двата езика са братски и не могат един без друг.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/7/18 20:37

    Не ти стиска учиндолски доган ти дава кинти да разлаваж кучетата.Да се беше задомил поне едно дете да вьспиташ пьк тогава може и дати повярва човек.Поредния растягач на локуми.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/7/18 09:33

    Махнете всичко старо, прогнило от далавери и подлезурщина.Все още има нещо честно и свестно.Стига с ДПС, БСП ГЕРБ и разни други.Града е пълен с месни хора.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/7/18 14:14

    Smurt na rasizma,smurt na starite partii

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.