От 10 до 15 лева за доза
  
47 са регистрираните случаи, свързани с наркотични вещества, в Кърджалийско през първите шест месеца на тази година. За сравнение, спрямо предходната те са 29. Най-масово използваният наркотик е марихуаната, сочат анализите на Областната дирекция на МВР...
Преди година имаше и смъртен случай след употреба на хероин. Момче почина от газова гангрена след като е ползвало чужда спринцовка.
Проблемът с наркотиците става все по-сериозен, дори и в малките родопски градове.

Схемата…

„Колко бирички ще пиеш, една, две, пет?". Това бил закодираният въпрос по телефона преди продажба на дози хероин в Кърджали, разкриха пред 24rodopi запознати с разследването срещу една от разбитите наркогрупи в Кърджали. Местата на сделките пък били край блока на „Кока-кола" и в района на бившата консервна фабрика в квартал „Байкал". Дозата била продавана за 10 лева, но за нови клиенти вървяла по 15. Зареждането със стока за дилъра се осъществявало край ж.п. прелез на стария път за Хасково, между селата Мост и Перперек.
Само преди година 30-годишният Найден Л. и гаджето му Минка А. бяха спипани с 200 дози хероин броени минути след като са заредили стоката, предназначена за продажба в Кърджали. Те бяха задържаи при проверка на автомобила им. Две топчета с наркотика с тегло от 15,6 грама били открити, скрити в косата на 28-годишната жена. Двамата спазарили дрогата с „непознато на тях лице" край ж.п. прелез между селата Мост и Перперек за 600 лева, като на улицата наркотикът трябвало да им донесе печалба от над 2000 лева.

Найден Л. бе признат за виновен за това, че в Кърджали е разпространил 17 дози хероин на пет лица, някои от които от Димитровград.

Полицаите „влезли в дирите" на 30-годишния многократно осъждан пласьор след като спипали един от клиентите му, минути след като „напазарувал". Мъжът бил спрян за проверка в района на Историческия музей в Кърджали. Той се опитал да погълне пакетчето с хероин, но униформените служители успели да извадят хартиеното топче от устата му. Задържаният заявил, че е наркозависим и посочил от кого е закупил дрогата.

След сделка за „биричка" бил спипан и друг наркоман в Кърджали.

Мъжът слязъл от такси в района на ЦДГ „Райна Княгиня" във „Възрожденци". Зад колата се приближила патрулка, а клиентът на Найден се опитал да избяга. Докато тичал пробвал и да погълне хероина, но пакетчето паднало на земята. Задържаният станал таен свидетел срещу дилъра.

Друг клиент бил спипан на светофарите пред болницата в Кърджали, като в служебния му автомобил имало 4 дози хероин, закупени за 40 лева, само минути преди акцията.
Таксиметров шофьор от Кърджали също свидетелствал срещу дилъра, от когото си купувал дрога. За него цената обаче била 15 лева за доза.
Найден Л. получи ефективна присъда от 11 години. Той обаче ще лежи в затвора 7 години и 4 месеца заради делото, гледано по съкратената процедура и произхождащата от това редукция на наказанието. 31-годишният безработен мъж ще трябва да плати 20 000 лева глоба. Приятелката му Минка А. отнесе условна в размер на 3 години с 5-годишен изпитателен срок и глоба от 10 000 лева.
Двамата са родом от Ивайловград и Димитровград. От години живеели в Кърджали, в къща в квартал „Боровец". Дрогата се съхранявала в дома им, откъдето винаги Найден Л. зареждал преди продажбата, разкриха свидетелите по делото. Хероинът бил опакован с фишове от Еврошанс и Еврофутбол. „Аз съм, който продава всякакви наркотици. Ако искате нещо друго, и да нямам, мога да ви намеря", обичал да се хвали Найден пред нови клиенти.

10 000 лева струваше „свободата” на задържаната с рекордно количество дрога бургазлийка в смолянското село Полковник Серафимово.

Това бе размерът на гаранцията, определен от магистрати в Смолян и потвърден на две инстанции на съда.
„Гаранцията вече е внесена. В момента се изготвят химическите експертизи на наркотичните вещества", посочиха от Окръжна прокуратура. Разследването в момента още е в досъдебна фаза. Едва след като назначените експертизи бъдат изготвени предстои прецизиране на обвинителния акт и неговото внасяне в съда. От държавното обвинение изразиха надежда делото да бъде приключено в най-кратки срокове.
До 15 000 лева би могла да стигне печалбата, ако задържаното рекордно количество дрога в Полковник Серафимово бе достигнало до „пазара" по време на „британския събор". Това разкриха отлично осведомени източници.
36-годишната бургазлийка бе задържана ден преди началото на фестивала „Ливади в планината” в началото на юни т.г.

В автомобила на Ваня М. полицаите откриха 100 таблетки „кристал метамфетамин" и 513 броя „екстази”.

На таблетките имало изображение на прилеп и емблемата на „Мицубиши". Цената на хапче върви средно по около 20 лева, но може да достигне и дори да мине 30 лева, разкриват запознати с тарифите на „улицата”.
Жената пътувала в лек автомобил „Хонда Сивик". Превозното средство било спряно за проверка до ресторант в селото. Оказало се, че 36-годишната е майка на 4-месечно бебе. Ваня М. е с чисто съдебно минало. От прокуратурата в Смолян не поискаха най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, а парична гаранция.
По време на 3-дневния „британски събор”, в началото на юни, бяха задържани редица чужди и български граждани за притежание на наркотици.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/7/18 22:14

    Ма тая история е от 2014 за 4 години не ви ли казаха вашите информатори нещо ново?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.