Президентите на България Румен Радев и на Турция Реджеп Ердоган са разговаряли днес в кулоарите на срещата на върха на НАТО в Брюксел. След разговора президентът Радев определи срещата като интересна и продуктивна пред български журналисти.
Залогът за нашите добри отношения е взаимното уважение към вътрешнополитическия процес, касаещ дейността на партии и избори. Това за мен остава много ясно условие с Турция да имаме добри отношения, поясни държавният глава, съобщава БТА.
Той съобщи, че разговорът е засегнал въпроса за газопровода "Турски поток". Считам, че България е естественото продължение на тази тръба. Затова двете правителства трябва да работят в конструктивен дух, тъй като Турция е един от факторите, които взимат решения, поясни президентът.
Той е запознал своя колега с последните проекти за промяна на закона за вероизповеданията у нас. Още от встъпването ми в длъжност настоявам да има такъв закон, посочи Радев. По неговите думи Ердоган е приел това с добра нагласа. Трябва да работим така, че всички изповедания в България да бъдат удовлетворени от резултатите от този закон, отбеляза Радев.
Откровено казах на президента Ердоган, че Турция за нас е важен съсед, партньор и съюзник. Искаме да развиваме добри отношения с Турция и точно затова настоявам между нас да не остават открити въпроси. Затова призовах по възможно най-бързия начин, ред е на Турция да покани за съвместната българо-турска работна група по имуществено-социални въпроси, която да разгледа въпроса с компенсацията на тракийските бежанци, добави той.
По повод коментари около участието му в церемонията в Анкара по встъпването в длъжност на Ердоган за пореден мандат президентът Радев посочи, че е избран на поста си от българския народ и действа от негово име, взима решения от негово име. Моят мандат не се дава нито от Европейската комисия, нито съм избиран от българското правителство, добави държавният глава.
Снимки: Прессекретариат на президента
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/7/18 17:58

    Radev mnogo dobre e iskal Turcia da uvaji politicheskiya jivot v BG no samiyat Radev obeshtal li e che i bulgarskata strana shte uvaji politicheskiya jivot v BG ,mnogo dobre pomnim kvo napraviha po vreme na parlamentarnite izbori v BG ,tova ne bqha napadeniya nad starici na granicata tormoz i vazprepqtstvane na partiya DOST,usloviyeto izselnicite v Turcia samoruchno da populnqt deklaraciiv samata izborna sekciya,vse spunki,daje bg ne ni priznava za malcinstvo

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/7/18 19:24

    За какво малценство говори горният тупан. турци са само родени в турция... Родени в българия, Сърбия, Гърция са българи, сърби гърци макар че говорят турски..-. Събирайте си акъла в главите.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/7/18 08:24

    Samoruchno sobstvenoruchno ti aptal kak iskash be da doide niakoi da ti go populni li nali si bulgarski grajdanin ili iskash kato oFsa da hodish da "miatash" za koito e kazal LiutFito . .. .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/7/18 08:50

    Генерале, много нагло се изхвърляте, обаче, ако Тайпи струпа 4-те милиона бежанци/емигранти на българо-турскота граница, ко праиме? Кога и с колко ще обезщетите 2-та милиона турци насилствено депортирани и прокудени чрез т. нар. "Изселмически спогодби" и "Голямата екскурзия" от Б-я през периода 1879г.-1989г? Кога най-сетне ще бъдат ефекгивно осъдени преките и косвените участници за насилствената българизация на турците и останалите малцинства в Б-я? Кога ще признаете турско малцинство в Б-я, след като държите да бъде признато българското малцинство по света? Кога ще откриете 1500-те турски училища закрити в Б-я през 1974г? Кога в Б-я ще има държавна телевизия и радио с национално на турски език, след като в мразената от Вас Р. Турция има 24ч. радио и телевизия на кюрдски, арабски и заза? Кога ще падне забраната за говорене на турски език на обществени места и кога той ще стане официиален по подобие на албанския в Македония? Кога ще върнете абсолютно всичките вакъфски имоти на турците в Б-я плячкосани от българските фашистки и комунистически правителства? Нали сте президент на всички български граждани? Дерзайте, действайте, че не сме толкоз ахмаци за квито ни мислите!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/7/18 08:58

    Lyotchik mnogo tarikatski se izhvarlqh i ot adki visoko letish ama vnimavay da ne te spolerti sydbata na onq helikopter bolshevishko proizvodstvo 1984 koito se razbi v zemata syvsem naskoro...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/7/18 21:20

    DO
    08;24 Idiot izgonenite turci mladeji otkade da znayat bulgarski za da populnqt na bulgarski ,kvo kato sa bulgarski grajdani te sa izgoneni nasilstveno tam ,donme za besiloto ste hainler

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.