5 068 деца в риск от напускане на школата

От 1 100 ученици, които са извън обхвата на образователната система в Смолянско, 908 са извън страната заедно със своите родители. Това съобщи областният управител на Смолян Недялко Славов на брифинг. Според него, областта е сред първенците в страната, като е достигнато до всяко едно дете, което е било извън системата.
„Екипи от общо 250 души, които са представители на общините, МВР, Регионалното управление на образованието, Социални грижи, училища и детски градини са обиколили всички деца. 85% от тях са извън страната, 70 деца са върнати отново във образователната система, 50 са над 16 – годишна възраст и са отказали да продължат да учат", добави Славов. Според предоставените данни от него, става ясно още, че 13 деца не се обучават по здравословни причини, а за 4 има индивидуален подход.
5 068 деца и ученици в област Кърджали са идентифицирани в графата „Риск от напускане на образованието". Посетени са над 6000 домове, 71 пък деца са върнати в училище. Това стана ясно по време на работна среща в Областна администрация Кърджали във връзка с изпълнението на дейностите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. Механизмът за включване на децата в училище минава през 3 фази: пилотна  (2017-2018 г), масово внедряване (2018-2019 г) и пълно интегриране (2019-2020 г). През 2021 г. се цели постигане на дълготраен ефект и устойчивост.
Предстои да бъдат създадени екипи за обхват по райони, които ще събират данни за застрашените от отпадане ученици, ще проследяват потенциалните рискове – слаб успех, чести отсъствия, проблемно поведение и др. и ще прилагат мерки за превенция и реинтеграция.
На снимката: Най-вероятно не е най-удачната снимка, но само се замислете-кофти основа, всичко се клати, а отдолу-бездна. Направо си е БГ образование! За жалост!


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/7/18 18:29

    Вижте дали са останали жаби по реките. Герберската простотия, тъпота, наглост, подмазването и продажничество ще унищожат всичко в тази държава. Погледнете ги само, на всякъде какви мушмули са уредени на работа. А за калинките да не говорим. Е, така нищо добро не ни чака.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/7/18 09:02

    "Вижте дали са останали жаби по реките. Герберската простотия, тъпота, наглост, подмазването и продажничество ще унищожат всичко в тази държава. Погледнете ги само, на всякъде какви мушмули са уредени на работа. А за калинките да не говорим. Е, така нищо добро не ни чака".
    Написаното едно към едно се покрива с това което представлява ръководството на СОУ"Н.Й.Вапцаров"- Бенковски,където директора на училището отговаря на всичко в коментара.Няма никакъв авторитет,нито сред учениците нито сред колектива.Партийно е наложен,но от това губи бъдещото поколение.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.