След като показа, че може да лепи блокчета за изолация на сгради, кметът на Кърджали отново демонстрира възможности и зад волана на багер. Хасан Азис направи първа копка с тежката машина на започващия ремонт на сградата на Езиковата гимназия в Кърджали. За двете училища, помещаващи се в нея, ще бъдат вложени над 4 млн. лева. Ще бъде ремонтиран и плувният басейн в сградата.
На официалния старт на проекта присъства и областният управител Никола Чанев.
Припомняме, че в сряда старт на ремонтните дейности бяха дадени в училищата „Отец Паисий" и „П.Р.Славейков". Кметът откри процедурите след като с помощта на двамата директори залепи първите изолационни блокчета.
В четвъртък се даде старт и на ремонта на ОУ „Пейо Яворов" в града. В момента се работи и по детска градина „Мир".
Общата сума за ремонти по образователната инфраструктура е 13,8 милиона лева, а подобна инвестиция не е правена в последните 50 години.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.