Три години се водиха съдебни саги след здрав екшън и кютек на партийно събрание между семействата на бивш и настоящ селски кмет. Близо 36 месеца по-късно всичко приключи, а двама бяха осъдени. Решението на Окръжния съд в Кърджали бе окончателно след като делата се гледаха при районните магистратите на два пъти след върнато решение за ново разглеждане.
Семействата на бивш и настоящ кмет на кърджалийско село си спретнали здрав бой и то на партийно събрание. Поводът за недобрите им отношения била именно смяната на властовите позиции в Багрилци след последните избори за местна власт, разкриха за 24rodopi.com свидетели на екшъна „Селска чест, селска власт“.
Според тях, напрежението между фамилията на бившия кмет С.Д. и новия С. И. започнало след като последната била издигната през 2015 година от определена политическа партия, която обърнала „гръб“ на доскорошния управник на крумовградското село с едва 88 жители. Конфликтът пък стигнал точката на кипене, когато в кметството трябвало да се проведе партийно събрание. То било предвидено да се състои в стая в административната сграда. Поради многото желаещи да присъстват, пред кметството били изнесени маси и столове. Именно там започнали да прехвърчат искрите между бившия първи С. Д., който дошъл със съпругата и сина си С.А.Д. и Т.С.Д., и роднини на кметицата-бащата й И.Х.И. и брат й М.И.И. В напрегната обстановка И.Х.И. напсувал бившия кмет като отправил думите „Ще е*а и майка ти, и жена ти“. Ядосан, С.Д. замахнал във въздуха с носената в ръце папка, но без да удари никого. Това обаче провокирало И.И., който забил юмрук в лицето на бившия кмет. Съпругата на С.Д. се намесила, но била хваната за гърлото и отнесла също удар в лицето, озовавайки се на земята. Синът й също влязъл в битката, за да защити родителите си, ритайки в корема И.И., който обаче му отвърнал с удар странично в лицето. Намесил се и братът на настоящия кмет М.И., който съборил на земята ексуправника и успял да нанесе удар на сина му, стана ясно от свидетелските показания в хода на съдебните дела. Т.Д. се отправил към дома си, но бил настигнат от И.И. и М.И., които го притиснали до стената и започнали да му нанасят удари. Бащата се опитал да помогне на сина си, но отново бил повален на земята и отнесъл ритници в тялото. Последвала нова размяна на реплики, а Т.Д. успял да подаде сигнал до Център 112. На място пристигнали екипи на полицията и Бърза помощ. Медиците установили оток и кръвонасядания по лицето, разклащане на зъбите на бившия кмет С.Д., наранявания по горната устна на съпругата му, кръвонасядания на лявата буза на сина Т.Д.
След близо три години съдебни заседания, магистратите решиха окончателно- пробация за срок от шест месеца на И.И. Братът на кметицата М.И. пък ще трябва да плати единствено наложената санкция в размер също на 1000 лева.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/7/18 20:23

    P. S. A.e vinoven, K. L. M. ne beshe tam. V. S. K. udari S. İ K. po glavata, T. M. P. gledashe..

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/7/18 10:21

    Защо съда пази определени лица
    Трбяваше давкарат всички биячи за по няколко месеца вътре за да е за урок Как може такива хора да са кметове сегашния и бившия това е безобразие Да си подава веднага оставката

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/7/18 14:56

    Ma....ka vi deva depesarska za vlast i pari shte se izbivate pomejdu si kamo li ostava za glupaviya narod deto vi glasuva

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.