По-слаб, най-слаб… Димитър Макриев! Ахмед Осман само показа какво е да риташ когато си гладен и когато наяден

Ако бяхте решили да пиете вода в съботната жега на стадион „Дружба", пардон Арена „Арда" (по усмотрение на „босовете" на отбора), то това нямаше как да се случи. Както и не се случи утоляването на жаждата за качествен футбол.
„Арда" и „Струмска слава" завършиха при резултат 1:1 в мач от втория кръг на шампионата от Втора лига. Гостите от Радомир показаха що значи „златна среда" в „Б" група, а домакините с нищо не загатнаха за амбициите си за влизане в Топ-а на българския футбол. Изсипани топки, безидейност в атака и един брилянтен в своите пропуски, но прокламиран като трансферен удар, нападател Димитър Макриев, който бе в основата на 90 на сто от пропиляните възможности на кърджалийци. Така може да се обрисува първият мач на „Арда" пред родна публика.
Над 3000 екзалтирани фенове на „сините" неистово искаха победата, но това така и не се случи. Капитанът Борислав Стойчев откри в края на първото полувреме, но колегата му по лента Георги Янев от противниковия тим възстанови равенството в 59-тата минута на мача. Стадионът избухна при влизането на единствения кърджалиец Ахмед Осман, който показаха какво означава да си ритал за „Арда" когато си бил гладен и че няма разлика в „синьото сърце" и когато си добре нахранен. Не такова обаче бе поведението на съотборника му Макриев, който се отличи с „бижутерски" пропуски срещу скромния като поведение на терена и амбиции тим от Радомир.
Малко за атмосферата.
Кърджали показа, че е футболен град. Цените на билетите не стреснаха нито един фен и мачът бе по-резултатен откъм брой фенове отколкото 95% от срещите в „А" група. Само, че… Нямате право да пиете вода на стадион „Дружба", пардон Арена „Арда"! Всяка бутилка минерална вода бе изземвана от сотаджиите на входовете на стадиона. И сега, забележете - феновете нямат право дори да внесат семки, нещо което не се е случвало на нито един друг стадион в страната. Прокламираната „продажба на напитки" на трибуните така и не се случи във всички сектори, а родители с малки деца трябваше да ги успокояват, че просто „жаждата не чини и пет стотинки, когато става въпрос за любимия отбор".
Това беше. Безидейна „Арда" на стадион, превърнат в концлагер. Следващия кръг гостуваме на "Литекс". Имаме отбор да измъкнем и точка в Ловеч, че и да бием, но... 

На снимките: 
Радостта на радомирци след края на мача
Тълпи пред гишетата за билети

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

35 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/8/18 21:15

    Не може да внесеш вода щото нема кенефи за да се изходиш

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/8/18 21:17

    Футболистите "чужденци идват в кърджали само да лапат големите пари.по добре да ни бяхме влезли в б група.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/8/18 21:22

    По голяма глупост от тая със Водата и Семките ,Аз не съм виждал никъде ,а съм бил на много наистина много мачове...Ако си тръгнал да правиш големи работи,да влагаш милиони от Семки ли ще го дакараш бе.....Сигурен съм ,че това го е измислил някои мипок на ниска позиция в клуба ,Сигурен съм ,че големите шефове незнаят за тази гавра със хората...и ще вземат адекватни мерки и тоя човечец ще се занимава с нещо друго от утре...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/8/18 21:22

    Bravo chudesen komentar. A tova da zabranyat vnasyaneto na voda i da te zaduljat da kupish na samiya stadion si e chist reket!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/8/18 21:33

    По-точно от това и районният мюфтия не може да го каже!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/8/18 22:14

    Топузаков вън от Арда заедно със старите кратни, които привлече и които за нищо не стават. Със стари кратни и дървета, футбола на Арда няма да има бъдеще.Вън от Кърджали боклуци.

    ОтговорИзтриване
  7. От 30 г.не съм бил на мач,и какво бе учудването ми когато отново дойдох.Трябваше да изхвърля тръбичката за вода.Представете си че там идват и родители с деца и възрастни.Трябвали непременно да се купува от трибуната вода която е топла и не става за пиене, сигурно и то на по скъпа цена.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/8/18 22:35

    С тоя отбор не сме за А група а назад в В групата. Събрали стари боклуци от къде ли не, а освободили тези които вкараха Арда в Б група. Това ми беше първия и последния посетен мач на "Вълчетата пенсионери". То е мъка да се гледа такова нещо. Сори но това е моето мнение, нямам време за губене на Арената Арда !!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/8/18 23:53

    Слабаци

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/8/18 07:15

    Малшанс. Споко, ще се оправят нещата. Ще потръгне.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/8/18 08:30

      Кога бе човече, като се върнем в "В" групата ли? Я да си върнат хората които вкараха Арда в "Б"група да продължат серията гол след гол. Това не е отбор с тея песионери дето за нищо не стават.

      Изтриване
  11. Анонимен5/8/18 08:05

    Къде са нападателите че гол
    вкарва централният защитник.
    Ех къде ли са сега Чипилов и
    Мисяк.Такива футболисти не ги
    задържахме.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен5/8/18 08:08

    Никаква идея 90 мин разходка за заплата единствено номер 9 играеше на ниво останалите гледат как да се отърват от топката Макриев утайка.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен5/8/18 08:21

    Надявам се, че има компетентни органи, които ще се занимаят с темата за водата на стадиона. Това е най-голямата глупост, която можеше да се измисли

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен5/8/18 08:24

    Първа крачка към провала на "великата" идея.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен5/8/18 09:01

    Водата която се продаваше на стадиона не беше минерална а някаква си трапезна и се продаваше на завишена стойност

    ОтговорИзтриване
  16. Фенове, по-спокойно го давайте.Всяко начало е трудно.Това със семките и водата беше голяма простотия и ще откаже много хора да идват на стадиона.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен5/8/18 10:56

    Първи мач в "Б" група и първи разочерования за всички фенове на " АРДА", от играта на отбора,от организацията на стадиона. Да започнем със закупуването на билети - 150-180 души да чакат за билети.Неможеше ли в деня на мача на две-три места в града да се продават билети. На стадиона - какви ти сектори и заключени врати. Кой и какво осигури на зрителите закупили билети от 5 лева, като от първите шест реда гредаш само ограда.
    За играта - няма да коментирам, всички видяхме, а резултата го показа!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен5/8/18 12:04

    Уважаеми приятели.градивна критика ДА ...плюене НЕ,аргументи ДА....платена интрига НЕ,чадъра,бутилката с вода,пакета семки в професионалният футбол са абсолютно забранени по закон и наредба/справка финала на Световното в Русия/...един единствен чадър за Путин от охраната му!!!Президентите на Франция и Хърватска ги валя дъжд.....за незнаещите по НАРЕДБА бутилката вода от 0,500 се разлива в чаша от плстамаса 0,500,продажбата на всичко друго се осъществява от вътрешен кетъринг.....целта е безопасност и сигурност!!!Арда вече е в професионалният футбол ...правилника там е ДРУГ И АКО НЕ СЕ СПАЗВА ГЛОБИТЕ ОТ БФС са повече от сериозни!!!Последно-отбора се подкрепя на стадиона 90 минути от сърце,а не с плюене,клюки и интриги....момчетата дадоха всичко от себе сии всички видяха,че нашият отбор е по стойностният и момчетата имат бъдеще....да спрем с простотийте и да им дадем необходимата подкрепа и щанс да се докажат!!!!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен5/8/18 12:47

    stom vodata ot edın lev e problem egatı fenovete sapate kat praseta nıkakva elementarna kultura a ssmo pretensııı nestasnısı takıva ne vı e sram

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен5/8/18 12:53

    7 : 0 , 6 ; 0 , 5 ; 0 , 4 ; 0 , 3 ; 0 , 2 ; 0 , 1 : 0 , 0 : 0 , 1 : 1 , 0 : 1, 0 : 2........ Kazwah wi az predi godina !

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен5/8/18 14:05

    ta6ak sa celiar otbor

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен5/8/18 15:13

    Вместо тези стари и изхабени дървета, които са в момента в Арда, да бяха избрали на томбола 11 фенове от трибуните, които си бяха закупили билети и с тях този отбор на Арда гаранция ще ше да бие най малко с 2:0. Всички футболисти и треньорския щаб на Арда трябва да се изчистят до един. Трябват нови и млади момчета, за да има развитие този отбор. Ръководството на Арда замислете се и си вземете поука от отзивите и коментарите на феновете, ако искате да издигнете престижа на Арда.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен5/8/18 15:26

    Ами така е,като се носи вода а не ракия..

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен5/8/18 15:56

    Преди 30 години като ученик не пропуска мач на Арда но тогава момчетата играеха от все сърце.СЕгашнете футболисти на Арда начело с топузаков не стават никакъв курс,отсега нататък няма да ходя на мач на Арда

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/8/18 17:50

      Играеха от сърце, защото основата беше от местни футболисти, 50% от ръководството и треньорския щаб също бе местно ,а сега всички тези гельмета идват лапат и си заминават, публиката познаваше ядрото на отбора и комуникираха, дискутираха,сега. ......надути пуяци,неграмотни новобогаташи и все пак Само АРДАА! Успех на клуба

      Изтриване
  25. Анонимен5/8/18 17:25

    Vodata se prodava ot Ertan kupena za 13 st ot lidıl za levçe dalavera brato az byah s dere na dve godini izleznah vkraya pırvoto polıvreme zaştoto iskaşe voda i mu se çişkaşe

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен5/8/18 18:07

    Две последователни домакинства без публика и то на всичко ще се оправи. Нали сте на ясно,че направихме тотоджийски "обор". Няма да стъпя на стадион "Дружба" или на коя арена беще. Мамка ви.

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен5/8/18 19:28

    До 12:04: ТИ КЪДЕ ТРЪГНА И КЪДЕ СТИГНА БА СЕЛЯНИН, ГОВОРИМ ЗА АРДА, НЕ ЗА ПУТИН И ФИНАЛ ЗА СВЕТОВНО, КЪДЕТО ВСИЧКИ ТЕРОРИСТИ БЯХА НАСОЧИЛИ ВЗОР, ГОВОРИМ ЗА АРДА, ТЪПАКОООООООО И ТОВА, ЧЕ ДЕЦАТА ДОРИ ВОДА НЕ МОГАТ ДА ПИЯТ СЕЛЯК СМОТАН, ТЪПАН БЕЗДУШЕН, ОДИ ПРАВИ СВИРКИ НА ИЗМИСЛЕНИТЕ ДПС БИЗНЕСМЕНИ

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен5/8/18 20:49

    Тая глупост с водата си е незаконна търговия - без касови апарати касови бележки накъде сте тръгнали бе "амсалаци". НАП ще Ви спука от глоби. За следващия мач няма и 1000 човека да съберете.

    ОтговорИзтриване
  29. Повечето коментари са пълни глупости.
    Какво мрънкате само,че нищо не играли?Играха си момчетата,но късмета не беше с тях.В Кърджали не е имало футбол от 30 години насам,повтарям от 30.Топалов да бил треньор,тоя да бил.Видяхме ги всички за 30 години какво направиха.
    Ако искате Рамо да върнат най добре,а?
    Момчетата не са се сработили все още все пак това е нов отбор в Б група,а и отборите не са като във В група.
    Момчетата играха и създаваха положения,което е най важното.Когато не създаваш положения тогава е лошо.
    Що не пускали местни,кои са тези местни и какво играха преди 2 години?Много бързо забравихте къде бяхме до преди 2 години.
    В заключение ще кажа,че публиката се държа позорно,когато почна да освирква футболистите не можах да го повярвам.
    Срам,срам.

    ОтговорИзтриване
  30. Мато6/8/18 09:18

    Само простотии се пишат тук, футболистите на Арда повече от нас са искали да бият но по някога и такива мачове има, ако си мислите, че ще бием като във в група жестоко се лъжете, там отборите са аматьорски и играят за здраве а ние бяхме професионалисти при аматьорите и затова се получаваха тези резултати с разлика в полза на Арда, а тук вече всички отбори са професионални и всички мачове ще бъдат трудни, тъй, че недейте да плюете отбора още от първия мач и да давате акъл кой става и кой не става, ако си фен подкрепяи отбора а не да казваш дали ще идваш на мач или не и същевременно да плюеш отбора защото до вчера на нямаше на футболната карта, а днес всички медии пишат За Арда а това нас трябва да ни радва, че съществуваме като отбор и, че всички отбори се съобразяват със нас, там си има ръководство и те най добре преценяват кой трябва да бъде в отбора и кой не трябва да бъде, ние които се чувстваме истински фенове на отбора само може да подкрепяме отбора а не да го плюем, такива фенове нямат място на стадиона, успех Арда ние истинските фенове сме твърдо зад вас и ще ве подкрепя ме навсякъде, ние знаем, че можите и, че този резултат плод на голям късмет за гостуващия отбор. Само Арда.

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен6/8/18 12:52

    Съгласно Наредба за сигурността на спортните обекти и мерките срещу насилието и лошото поведение на зрители преди, по време и след провеждане на спортни прояви, организирани на стадиони и в спортни зали:

    Чл. 11. (3) Броят на входовете и изходите в стадионите следва да отговаря на максималния капацитет зрители, но не повече от 2500 зрители на вход. - поради това влизането е от 4-те входа на стадиона.

    Чл. 16. (Изм. - ДВ, бр. 74 от 2002 г., бр. 101 от 2002 г.) (1) Вътрешната ограда разделя спортния терен от секторите за зрители. Тя се изгражда от разделителни съоръжения от огнеупорно и удароустойчиво стъкло или от мрежест тип с височина от 1,5 до 2,5 м. - поради това има ограда между трибуните и игрището

    (2) За отделяне на секторите в района на трибуните се изграждат вътрешни разделителни оградни съоръжения от мрежест тип или от удароустойчиво или огнеупорно стъкло с височина от 1,5 до 2,5 м. - поради това има разделяне с ограда между секторите

    Чл. 36. (1) На посетителите на спортни прояви се забранява внасянето на:
    1. оръжия и предмети, които могат да се използват като оръжие;
    2. спрейове със защитен газ, с разяждащи или оцветяващи вещества;
    3. бутилки, чаши или кани, произведени от чуплив или от особено твърд материал, включително пластмасови бутилки над 500 мл;
    4. обемисти предмети като стълби, столове, сандъци и куфари;
    5. сигнални ракети, светещи тела и други пиротехнически предмети;
    6. знамена и дръжки за плакати по-дълги от 1 м и с диаметър по-голям от 1 см;
    7. механично задвижвани съоръжения, предизвикващи шум;
    8. алкохолни напитки от всякакъв вид;
    9. животни.

    Всичко това, което посочвате като грешки и пропуски на клуба, е съгласно изискванията на българското законодателство и е строго регламентирано в цитираната наредба. Това не са приумици на ръководстовото, а са задължитлни условия, за да бъде възможно провеждането на футболни срещи на стадиона.
    Първо се информирайте, а после критикувайте!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.