Община Момчилград е на път да разреши проблема със затруднения достъп до село Птичар, изграждайки мост, свързващ населеното място с пътя за ГКПП "Маказа". По искане на общинската управа и с подкрепата на ПГ на ДПС и лидера на партията Мустафа Карадайъ, Министерски съвет гласува да бъдат отпуснати 980 000 лева за инфраструктурния обект.
"Мостът над река Върбица ще разреши голям битов проблем на хората в Птичар. В момента до селото се стига по тесен и стръмен път, а в района има и доста участъци със свлачищни процеси", коментира кметът на община Момчилград Сунай Хасан. Той допълни, че общинска администрация е подготвила идеен проект за съоръжението. Мостът ще бъде дълъг 156 метра, широчината на пътното платно ще бъде 6,5 метра, с тротоари от двете страни за движение на пешеходци. Общинските съвети на Момчилград и на Джебел, на чиято територия попада част от моста, са взели решения за започване на отчуждителни процедури. Община Момчилград вече има и разрешение от АПИ за включване към републиканския път Кърджали - Маказа. Престои възлагане на процедура за проектиране и строителство.
"Идеята е до пролетта на 2019 година да има готов работен проект, за да може през сухия сезон на летните месеци да започне строителството на моста", каза Сунай Хасан. Отпуснатата сума от правителството е половината от нужната, но след избора на изпълнител община Момчилград ще направи ново искане за дофинансиране на обекта.
Припомняме, че Птичар е родното село на олимпийската легенда в щангите Наим Сюлейманоглу.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/8/18 19:26

    Пак ще има рушвет

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/8/18 13:06

    и още как .....и пак няма да стигнаттт

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/8/18 13:10

    Пред иэборно.ще е готов на Куково лято.още 5 милиона трабват.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/8/18 18:51

    Пак ще има хляб за вълка.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/8/18 22:12

    Какво олимпийско село , какви пет лева?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/8/18 22:10

    Пак поредна измама.Защо след изборите,защо не е преди.Всяка година същата лъжа,как не се срамувате да се подигравате с жителите на селото.Селото е голямо с много жители.Вие направихте този мост направо изторически.От 5 години насам неможахте да изградите един мост.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.