„Ръководството на ПФК АРДА изказва своята благодарност към сайта www.24rodopi.com за съвместната работа през изминалия шампионат на Трета футболна лига. Тогава те излъчваха всеки един мач на АРДА, което бе в услуга на всички фенове на клуба. Както знаете, АРДА вече играе в професионалния футбол на България. Клубът ни влезе във Втора лига. Тук обаче има други правила. Нова телевизия притежава телевизионните права на Първа и Втора лига. Поради този факт нито една друга медия няма право да излъчва футболните срещи на живо. Единствено Нова телевизия (Диема спорт, Диема екстра) имат това право, за което те са заплатили много сериозна сума. Това е отговорът на всички въпроси, които получаваме всекидневно, защо вече не се излъчват срещи на Арда по други телевизионни канали или интернет сайтове. Надяваме се, че срещите на АРДА все по-често ще попадат в избора на притежателите на телевизионни права за живо излъчване“, се казва в декларация на ръководството на ПФК „Арда 1924“, качена вчера в 20.40 часа на сайта на клуба.  
Декларацията показва, че ръководството на клуба е подразнено и от отправените в социалните мрежи, форумите в интернет и медиите критики след слабия мач на „Арда 1924“ у дома срещу „Струмска слава“ (1:1), но и дава отговори на част от повдигнатите проблеми.
От ръководството на „Арда 1924“ информират, че до този момент са раздадени 48 броя ВИП карти на спонсори за официалната ложа на стадион „АРЕНА АРДА“. Други 10 броя ВИП карти са предоставени на БФС (по закон) и за представители на гостуващия отбор.
„Ложата разполага общо с 64 броя луксозни седалки, което означава, че има свободни още 6 такива ВИП карти. Бихме искали да информираме журналистите, че клубът няма да забогатее с продажбата на въпросните 6 карти, които струват 1000 лв. на футболна среща“, пише в декларацията.
Посочва се, че целта е до една година стадионът в Кърджали да отговаря на абсолютно всички европейски изисквания за безопасно провеждане на футболни срещи. „Преди 12 месеца знаете как изглеждаше базата, и може да направите сравнение със сегашното състояние. Бихме искали да информираме, че съвсем скоро зрителите ще имат абсолютно всички необходими условия за приятно гледане на футболните срещи, като предстои и изграждането на тоалетни. Ръководството на ПФК АРДА прави необходимите усилия всичко да изглежда по начин, съответстващ на нивото на един професионален клуб, но за тази цел се изисква технологично време.
Надяваме се, един ден тези, които са заинтересовани от цените на билетите, да имат финансовата възможност да закупят затоплящи се седалки за целия стадион „АРЕНА АРДА“, пише в декларацията.
Ръководството твърди, че няма да търпи разпространяването на информация, която уронва престижа и авторитета на клуба.
„Откровената лъжа и манипулация, е нещо, което няма място в клуб, който се бори само и единствено на терена, и за него честната игра, законите и истината нямат аналог.
В тази връзка, следва да се има предвид следното:
Що се отнася до името на стадиона – за неговата смяна бе проведена обществена дискусия, на която присъстващите приеха с единодушие новото име „АРЕНА АРДА“, като това в никакъв случай не е еднолично решение на ръководството на отбора.
Що се отнася до информацията, че привържениците на отбора са не са имали достъп до вода по време на проведената футболна среща, бихме искали да информираме „доброжелателите“ ни, че според изискванията на БФС и полицията, а и според разпоредбите на Закона за опазване на обществения ред по време на спортни мероприятия, на стадиона не се допускат бутилки с минерална вода, твърди предмети, хора в нетрезво състояние и други опасни за здравето на футболистите неща. За тази цел, на всички входове на стадиона охранителите не допускаха внасянето на бутилки с минерална вода. На самия стадион имаше няколко пункта, от които всеки можеше да закупи вода в пластмасови чаши. Чадърите също според инструкцията на МВР попадат в графата „опасни предмети“, пише още в декларацията.
„Ръководството на АРДА ще използва всички позволени от закона средства за да защити авторитета на клуба, и всеки, който работи за уронване престижа на отбора ще бъде подведен под съдебна отговорност“, пише ръководството на футболния клуб
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

28 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/8/18 08:16

    Играйте футбол, не се занимавайте с глупости. Феновете винаги са прави. Те създават звездите, но са в правото си и да ги славят на земята. Това е магията на футбола.
    Първо махнете тази затворническа ограда, заради която от първите редове на стадиона не може да се гледат мачове. Само Арда!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/8/18 08:19

    Tova nakraq e 4isto zapla6vane

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/8/18 08:24

    Това за стадиона виждаме, че има големи пропуски. Откраднати са големи пари, ремонтът е калпав. Но преди доизкусуряването на стадиона за европейски мачове нека да видим отбора, че с тази игра европейски мачове тук няма да има. Защо в декларацията няма отговор на най-важния въпрос на хилядите фенове - ЗАЩО СЕ ОСВОБОЖДАВАТ МЛАДИ ТАЛАНТЛИВИ ИГРАЧИ И СЕ ВЗИМАТ ПЕНСИОНЕРИ?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/8/18 08:28

    Играйте футбол оставете други
    те неща.

    ОтговорИзтриване
  5. Шемсайдин7/8/18 08:32

    На другото фен дават кренвирш кьор софра на нас ще дават съд!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/8/18 08:47

    Много грозно изпълнение е това с декларацията и заплахите. Искате празен стадион ли? Без фенове няма Арда, разберете го. Феновете имат право и да величаят, но и да правят на пестил "звездите". Бихте в първия кръг най-слабия селски отбор в Б групата. У дома се изложихте с отбор, който си е поставил за цел само да остане в групата. Следващия кръг гостуваме на юношите на Литекс, който е другият слаб отбор с Кариана в групата. Вместо да имаме 9 точки след 3 кръг и да сме първи и да се съберем 10 000 души на стадиона, сега ще сме само със 7 точки след срещи със слабаци.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/8/18 14:44

      Завършен фен такъв от както е проекта колко загуби има Арда ???

      Изтриване
  7. Анонимен7/8/18 08:55

    Малии, че са и докачливи.....абе вие някога влизали ли сте във форум където става въпрос за футболен мач.....

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/8/18 09:00

    От Арда частично са прави. Имайте търпение. Нещата ще се получат. Отборът още не е изграден напълно.

    ОтговорИзтриване
  9. Иван Петров7/8/18 09:26

    Що се правите на интересни.Какви чашки с вода?Оставяш си бутилката с вода на входа,а вътре продават бутилки с вода ама без капачка.Браво.Нищо не казахте за пакетчетата със семки,с които не ни позволиха да влезнем.И при комунизма и през размирните години в Кърджали не е имало такива забрани и заплахи на стадиона.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен7/8/18 10:36

    Май ще си играете със старите коне на празни трибуни

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/8/18 22:33

      По добре от колкото дивак като тебе да бъде там, две туби бензин от стадиона ти е пътя ама с претенции на селски кмет

      Изтриване
  11. Анонимен7/8/18 10:51

    Професори неблагодарници ,що не идете в София ,Пловдив или на стадиона в Стара Загора да внасяте отвън нещо !Претенции до небето ,като че ли цял живот са гледали професионален футбол на живо -неблагодарна работа!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен7/8/18 11:14

    А бе тъпани, защо сложихте надпис на латиница на стадиона бе? Вие живеете в БЪЛГАРИЯ, не другаде!!! Сменете надписа, с такъв на кирилица!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен7/8/18 11:15

    Арда ще е има и без вечно мрънкащите и недоволни от нещастните си постижения в живота комплексирани хора. Който иска отива и гледа който не иска не ходи,тук манталитета е такъв че трудно футболист който иска публиката ще дойде.Много футболисти като чуят Кърджали и да ги вържеш няма да стоят тук. Защото сте много далеч от всичко. Щом публиката винаги има право каде бяха когато отбора с местните таланти беше в зоните и играеха в Припек ????

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен7/8/18 11:22

    Ех едно време какъв стадион "Дружба" имаше, и каква "Арда" имаше!!!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен7/8/18 11:36

    Засега статистиката показва нещо много важно: ФЕНОВЕТЕ НА АРДА СА В ТОП 5 НА ГОЛЕМИТЕ ФУТБОЛНИ АГИТКИ В БЪЛГАРИЯ, А РЪКОВОДСТВОТО НА АРДА И ФУТБОЛИСТИТЕ СА В СРЕДАТА НА ВТОРА ЛИГА. Това е - феновете си вършат работата, достатъчно голямо е присъствието на стадиона, но на терена 90 минути е скръб.
    Никой никога не може да затвори устата на феновете.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/8/18 14:40

      То устата на идиот и Бог не може да затвори. От два мача не са в средата а четвърти. Аз предлагам хора с напукани пети да не се допускат на стадиона че много разбират и все много знаят. Не бъркайте селският хоримак с Арена арда

      Изтриване
    2. Анонимен7/8/18 15:30

      Депесарите заемат 5-6 място място заедно със Струмска слава. Бъдете точни като ще се изказвате.

      Изтриване
  16. Искам си пакета със слънчоглед от ръководството, половината кеф ми замина без да люпя семки на стадиона.Относно водата и чадърите са прави, такъв е правилника,но за семките не са.За първи мач във втора професионална лига горе долу става, имаха няколко чисти положения, от които трябваше да вкарат поне още 2 гола. Макриев е длъжник и трябва да се стегне.Мисля, че за Арда хубавите неща предстоят, но трябва малко търпение.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен7/8/18 15:29

    Я оставете отбора на ДПС на мира, че Депесарите ще са първи накрая и ще влязат в А група.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен7/8/18 15:32

    Декларация не се пише ДАкларация, не показвайте и в декларациите, че сте Отборът на ДПС. И направете този сайт на Арда малко по-сбит, по-подреден, по-модерен.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен7/8/18 15:37

    Местните строителни фирми скочиха, че не е редно на парашутисти от София да се дават обекти за милиони уж за поддръжката на футболния отбор и сега ръководството е изнервено и си го изкарва на феновете.
    Защо няма прозрачност на приходите и разходите???

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен7/8/18 16:50

    Ръководството и футболистите стават с някои забележки ,но Топчо не е треньор затова Топчо е пътник

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен7/8/18 19:48

    Смешни гельмета. Прав е 7/8/18 11:14 - надписът на стадиона тярбва да бъде на български. Чл. 7 от Наредбата за рекламната дейност на територията на община Кърджали, гласи: "Всички наименования и данни, освен запазените знаци и шрифтове се изписват на български език, като може да се дублират и на друг език с размер не по-голям от основния." Моля, редакцията да попита официално: 1. Ръководството на клуба, защо си позволява да нарушава нормативен акт? 2. Хасан Азис - кмет на община Кърджали, осъществил ли е контрол, по приложението на наредбата, приложил ли е административно-наказателни действия срещу нарушителя "Арда 1924", заради поставения надпис на стадиона на латиница?

    ОтговорИзтриване
  22. Като чета статията и коментарите ви си мисля, че живеем в соц- годините. От ръководството плашат със съд и затвор за тези, които мислят по различни начин. 2018 г.е! Всеки има право на мнение. А феновете , които искат да си чоплят семки.... малиии - простащината! Нямам думи.

    ОтговорИзтриване
  23. Господа организатори,ръководители и администратори позицияти ви в декларацията е поредната порция прах в очите на хората,които би следвало да подкрепят отбора.Кога ще осъзнаете,че българина е уморен от подобни становища,които не почиват на установените в страната ни от закони и произхождащи от тях наредби.За разлика от Вас аз ще цитирам наредба за провеждане на спортни събития там в чл.36 алинея 1 точка 3 е казано,че всичките тези фенове имат право на бутилка вода от не чуплив материал до 500мл.За слънчогледа никъде не прочетах нищо,но може би Вие преценихте ,че с пакетче семки може да се извърши огромен по мащаби терористимен акт.Да продалжим с наредбата щом сте заявили,че трябва да се спазва,къде бяха номерата на билетите и седалките в някои сектори,което също изискване от върлосното наредба?Водата продавахте в бутилки,а не в чаши,както твърдите.Къде,как и по какъв начин Вие отчетохте продадените то вас продукти?И на база на всички тези Ваши нарушения имете наглостта да говорите за различни по вид отговорности спрямо граждани на държава членка на Европеския съюз от над десет години.Желая Ви успех на терена и и там някъде из между редовете на стадиона и Вашите следващи декларации!

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен8/8/18 08:31

    23.04 mn dobre kazano (napisano) fakti ne prazni dumi artisti selski (Arda)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.