Jivota vtori epizot nyama – това е последният пост в профила на 38-годишния Ердинч Хасанов от кирковското село Върбен. Това е написал под снимки, на които е с приятели на маса, сред зеленината на Родопите, преди няма и месец. От няколко часа под тези кадри приятели жалят за Ердинч: „Много рано ни напусна, приятелю“, „Почивай в рая“…
Ердинч Хасанов загина в Копенхаген при зверска катастрофа във вторник следобeд.
Както вече 24rodopi.com писа, един нашенец загина, а други трима гурбетчии бяха ранени при ПТП в Дания. Единият от пострадалите е от периферен кърджалийски квартал.
Пътният инцидент е станал на кръстовище в южната част на столицата на Дания. Белият „Фолксваген“, в който пътували гурбетчиите, се сблъскал с лек автомобил и от удара се преобърнал на пътното платно. 38-годишният водач е загинал. На мястото на инцидента били изпратени 6 линейки.
„Понеже сме в процес да уведомим близките, не можем да ви предоставим повече информация“, заявил пред местните репортери полицейският служител Томас Мейборн. Той отказал дори да посочи от коя държава са загиналият и пострадалите.
Загиналият е от село Върбен, разказаха пред 24rodopi.com нашенците.
Кметът на Кирково Шинаси Сюлейман потвърди пред 24rodopi.com, че загиналият е от Върбен. Той е провел разговори с представители на Министерството на външните работи, по случая работи и консулството ни в Дания. Очаква се днес дипломатите ни да получат официална информация за случая.
„Групата работеше на различни места в Копенхаген и околностите на столицата. Придвижваха се с буса. Вината за инцидента не е на водача на буса, а на този, който е карал лекия автомобил. Първо, водачът на микробуса е много опитен. Второ, другите нашенци, които са били вътре, работят "на черно" и няма да рискуват с нарушаване на правилата за движение“, разказаха пред 24rodopi.com познати.
Eрдинч Хасанов шофирал бус, собственост на двама братя от Кирковско. Превозвал гурбетчии от Родопите за Западна Европа. В Дания извършвал и вътрешни курсове.
„С Ердинч се е случило фаталното, защото прозорецът му е бил отворен“, твърдят запознатите с инцидента.
Загиналият има син на 6 години. Бил е разведен.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/8/18 09:34

    Какво става с тоя Върбен през ден трупове

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/8/18 09:35

    Курбан да направят месните нещата не вървят на добро

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/8/18 09:47

    Дано си открил вечния мир, приятелю!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/8/18 10:46

    Още едно дете остана сирак благодарение на мръсните политици

    ОтговорИзтриване
  5. Още по лошото е че семейството му вече трети ден чака . А все още несе знае кога ще дойде за да го погребат. Къде е външното ни министерство.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/8/18 15:49

    Да не са го закарали Външно там,че те да го връщат? Избягал,изоставил всичко за Датските пари. Всичко е точно.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/8/18 18:24

    I da si na prav plt s predimstvo vnimavayte.oglejdayte se.bldete nashtrek.otvorete si ocite na cetiri.v dvijenie ste i karayte s takava skorost 4e.za da moje da sprete da predotvratite vnezapno izkocil na pitq vi nqkoe seme covek.jivota vi e senen i trqbva da mislite za semeystvoto si i detsata si.i cak sled tova karayte kakto si izkate.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/8/18 21:44

    Почивай в мир Ердинч!

    ОтговорИзтриване
  9. Аллах, рахмет ейлесин!Половината ни население е нанякъде.Изпратено принудително от правителството на нашата държава.Отсрамата,поне труповете да прибират!Ще дойде "Видовден" и дано да е по-скоро, мерзавци недни!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен10/8/18 03:10

    Virben hangi Köy ki

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Fotinovo bulgaristan yaz google earth-a ve oralarda gezin bulursun

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.