Агенцията по заетостта стартира второ за годината анкетно проучване на потребностите от работна сила сред работодателите от частния и публичния сектор.  Целта е да се получи реална информация за обхвата, професиите, компетенциите, знанията и уменията на търсените кадри. Проучването се осъществява чрез ръководената от областния управител Комисия по заетост към областния съвет за развитие с помощта на специален формуляр, публикуван на интернет-страницата на Областна администрация Кърджали, както и на официалния сайт на Агенцията по заетостта, посочиха от екипа на Никола Чанев. Анкетата ще бъде активна до 17 септември 2018 г.  Комисията по заетост приканва работодателите от област Кърджали да попълнят формуляра, като посочат какви са потребностите им от работна сила и квалификационно-образователните характеристики на нужните им кадри.
Първото проучване е проведено през м. февруари, а резултатите от него са обобщени на сайта на Агенцията.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/8/18 17:46

    Стига сте ни занимавали с глупости! Като, че ли някой гледа какви кадри и леки жени се назначават в горите, земеделието, като директори по училищата и прочие? На всякъде е пълно с некадърници, не образовани, наши хора. Някои ги уреждат дори и да са по тъпи от галош на добра заплатена работа, а за другите мрънкат за квалификация, стаж, дали става за оная работа. От колко години в банките не се увеличават заплатите, от 10 от 15 години. Горски с три месеца курс с 1000,00 и кусур лева заплата и още толкова премия. А толкова всеотдайни професионалисти в други сектори с половината заплата. Защо? Къде е Караянчева, Къде са депутатите? Частния бизнес определял. Да, бе! Плюя Ви на кадрите!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/8/18 08:16

    От Агенцията по заетостта няма полза за бизнеса!Получават си заплатите и нищо не ги интересува,а бизнеса търси кадри няма институция,която да помогне.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/8/18 08:18

    Анкетното проучване нищо няма да промени!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/8/18 08:27

    ot kadri gotovi za 24 trud no bez da iskat zaplata ot takiva nai imat nujda

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/8/18 13:08

      Къде са тези кадри квалифицирани?

      Изтриване
  5. Анонимен8/8/18 10:55

    От БЪЛГАРСКИ, А НЕ ОТ ЦИГАНСКИ, НАРИЧАЩИ СЕ ТУРЦИ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.