В подписката от Гражданския комитет фигурират имена на хора от… Жълтуша

Да се разпродава и застроява парк е равносилно на политическо харакири, областният управител трябва да се извини на обществеността в Кърджали за предизвиканата истерия. Това обяви кметът Хасан Азис по повод „горещата тема" от последните дни за промени в устройствения план на парцели в парк „Простор". В подписката, направена в защита на парка от Граждански комитет пък странно защо фигурират жители на ардинското село Жълтуша.
Според кмета, целият шум умишлено е тръгнал от фейсбук група, администрирана от служители на хасковска фирма. „Седмица след като в тази група се появява анкета с некоректно зададен въпрос, който съдържа отговор-„Одобрявате ли застрояването на парк „Простор"?", се създава граждански комитет, който събира подписка и с нея се отива не при институцията, която би могла да реши подобен проблем, ако той изобщо съществува, а при представител на държавата. Нито един човек от това гражданско обединение не е потърсил нито кмета, нито представител на общината. Защо?", попита пред медиите Хасан Азис. Той посочи, че гражданският инициативен комитет по-скоро прилича на Граждани за европейско развитие на България (ГЕРБ). Кметът покани представители на комитета и дори всички 150 подписали се лица на среща, на която да обяснят според тях какъв точно е проблемът.
„Промяната в УПИ-тата засягат генералния план на парк „Простор". Той няма да промени своето предназначение. Искаме да имаме стадион, който да отговаря на всички изисквания. Промяната засяга изграждане на помощно игрище, на задължителен от страна на пожарната безопасност втори вход-изход, към който ще бъде изградена улица. През него ще преминават пожарни коли и линейки. Ще бъде изграден и трафопост. Нито един кмет в страната няма да си позволи да разпродава парк, защото това ще бъде равнозначно на политическо харакири. Тук се правят едни внушения, една заблуда на обществото от страна на представител на държавата. Това е безотговорност и областният управител дължи извинение както на обществото, така и на този граждански комитет, освен ако не е иницииран от Областна администрация", посочи още Хасан Азис.
Какво каза още кметът, вижте:


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/8/18 14:38

    Браво Кмете, не се оставяйте да Ви очернят и омаловажат усилията Ви за доброто на този град. Дори и да е предизборна проявата им.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/8/18 16:00

    Hasaneeei, kade sa narkomestata na spirtnata plostadka, veeei ...to nema mesta za 10 magareta i koniove, ko ostaa za 10 opela, ili 10 ladies...ei, tva gabrovski i kirkovski injeneri, ei...na sinora granicharite i askerite nemat pokrivi, i goriat na jegata...eii,nema pokrivi i na mostovete, ei....za ko vi gi davat tea injenerski diplomi...vai, vai...nito ot slama, nito ot kloni i lista daje pokrivi ne slagat na tea zavalii kravi i kucheta...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/8/18 16:16

    Да господин Кмете вие твърдите така но от където мине Д П С трева не никне ако трябва не паркове но и общината ще продадете

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/8/18 17:07

    A edin moy kolega kaza che veche e kupil parcel ot 600 kv za 22 hilqdi ot prostor,dano Azis ne luje zashtoto az na depese vqra nqmam

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/8/18 18:17

    Я напишете коя е тая хасковска фирма дето фърля кьорфишеците. Кауните да си видят келявия кмет и радиоактивната вода, а не да мътят водата в Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен3/8/18 18:35

    А как променихте офис згради за жилищни .....

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен3/8/18 19:23

    И какво като има жители от Жьлтуша повечето са бьдещети гласоподаватели в Кьрджали Асане.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/8/18 08:07

    Кмете моите уважения но искаме повече работа от теб по малко популистки изказвания. Градът тъне в мръсотия не ти ли прави впечатление. Блоковете са несанирани няма паркоместа няма улично осветление навсякъде е хаос

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/8/18 10:25

    ХЕЙ СТАДИОНА СИ ИМАШЕ ВТОРИ ИЗХОД ТОЧНО КЪМ ЖП ГАРИЧКАТА , А И ТРЕТИ ИЗХОД ТОЧНО КЪМ СТАРИТЕ ГРОБИЩА!!ОСТАНАЛОТО Е БЛА , БЛА , БЛА ИЛИ ЛАП, ЛАП.ЛАП ! НА ПЕЧЕЛИВШТЕ ЧЕСТИТО!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен4/8/18 13:49

    Никой кмет няма да си позволи да разпродава парк, но сигурно може да си позволи да го нацвъка със заведения, водещи се временни постройки, и затварйки си очите, че тези временни постройки са от тухли и бетон. Нямам предвид Кърджали, в случая.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.