Шахматният турнир бе спечелен от Мюмюн Байрам

30 дами от ардинското село Боровица се включиха в конкурса „Кулинарно изкушение“, съдържащо традиционни местни ястия и десерти. Проявата се проведе в рамките на селищния празник.
Народният представител от ДПС Адлен Шевкед, областният лидер на ДПС Изет Шабан, кметът на община Ардино Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрам и общинският съветник Шахин Байрямов бяха специални гости и жури на кулинарна изложба.
Майсторките - кулинари от Боровица бяха приготвили най-различни уникални ястия, пити, торти, кексове, сладки и солени лакомства, плодови салати, мекици, домашен хляб, къпана баница, капама, сарми, баклава, пълнени чушки. Най-възрастната участничка бе 79-годишната Асие Абдуллах, която бе приготвила къпана баница.
Всички присъстващи имаха удоволствието да ги опитат, а за стимул на всички участници имаше грамоти и подаръци, осигурени от местното кметство.
Оценяващото жури в изложението се затрудни при избора си за първите три места и
определи всичките ястия и десерти за победители.
„Поздравявам всички участнички в изложението. Да приготвяш храна е изкуство. Дамите от Боровица показаха, че са много-добри кулинари. Хубаво е да пазим старите традиции и да предаваме на младото поколение умението да приготвят такива вкусотии”, каза пред дамите кметът на община Ардино Ресми Мурад.
В Боровица се проведе шахматен турнир за аматьори
В рамките на селищния празник на ардинското село Боровица се проведе турнир по шахмат за аматьори. Тази година в спортната надпревара се включиха шахматисти от Млечино, Башево, Горно и Долно Прахово и Измир. Играеше се всеки срещу всеки.
След оспорвани партии, победител стана 27-годишният Мюмюн Байрам от Млечино. На второ място се класира Сали Дурмуш от Горно Прахово, а трети е Ресми Зия от Башево.
Призьорите получиха парични награди и грамоти, които бяха връчени от кмета на община Ардино Ресми Мурад, кметицата на Боровица Айсел Мехмед.
Организатор на състезанието беше местното читалище „Климент Охридски“.
Гюнер ШЮКРИ

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.