„Основната причина да избера „Арда“ е това, че има един стабилен проект, а именно влизане в Първа лига. Другата причина е Елин Топузаков, с който се познаваме от доста време. Играл съм заедно с него, тренирал съм под негово ръководство в Левски, и за мен е удоволствие да работя с него“, твърди новото попълнение на „Арда 1924“ Димитър Макриев.
Както вече 24rodopi.com писа, 34-годишният нападател от Гоце Делчев и президентът на кърджалийския клуб Петър Пешев подписаха договор на 30 юли.
Димитър Макриев е роден на 7 януари 1984 г. В кариерата си е играл за доста отбори. Бил е в „Левски“, ЦСКА, „Интер“ (Милано), „Белинзона“ и „Киасо“ (Швц), „Гурник“ (Забже, Полша), „Дижон“ Фр), „Марибор“ (Словения), „Ашдод“ (Изрл), „Криля советов“ (Русия), „Александрия“ (Укр), „Саут Чайна“ (Хонгконг), „Печ“ (Унгария) и „Неа Саламина“ (Кипър). В националния отбор има 11 мача и 1 гол.
Най-успешните му сезони са в Кипър, където стана и голмайстор на местното първенство с 19 попадения. В 81 мача за „Неа Саламина“ Макриев вкара 30 гола. Липсата на титулярно място обаче го накара да напусне Острова на Афродита и да избере примамливата оферта на „Арда 1924“.
В Кърджали Макриев ще си партнира в атака с Венцислав Христов, който има 8 мача в националния тим и един гол, и намиращия се в отлична форма Веселин Марчев, който дойде в Кърджали от пловдивския „Локомотив“.
„С половината от новите играчи на „Арда“ съм играл, с другите се познавам. Но аз мисля, че футболният език е един и няма значение с кой ще играя, важното е да побеждаваме“, допълва 10-ото ново попълнение на кърджалийския тим.
Макриев коментира и успешните си сезони в Кипър, където стана голмайстор на първенството.
„Моята позиция по принцип е деветка, таран. Изкарах един страхотен период от три години в Кипър с Неа Саламина, изиграх близо сто мача, вкарах доста голове. Периодът ми там е приключил и сега гледам само към Арда“, казва Макриев.
Новото острие в кърджалийската атака вярва, че ще бъде подкрепян от местните фенове. „Знам, че тук е футболен район и бих апелирал феновете да подкрепят отбора в тежки моменти, защото сега в професионалния футбол ще има доста тежки моменти. Апелът ми към тях е да подкрепят отбора във всеки мач, дори и да има неприятен резултат“, казва новият играч на „Арда 1924“.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.