За да се стигне до продажба на имоти в кърджалийския парк „Простор“, в Общинския съвет трябва да се коалират ДПС и ГЕРБ или ДПС, БСП и рефоматорите, т. е. някой трябва да купува безпринципно съветници на килограм, което е мисия обречена. Това коментира пред 24rodopi.com общински съветник по повод политическия скандал на седмицата в Кърджали. В разпоредителния орган трябва да се вземе решение, подкрепено от две трети от членовете му, отбеляза съветникът.
„Процедурата за продажба на какъвто и да е имот в паркова зона изисква промяна на статута на парка от публична общинска собственост в частна общинска собственост, което от своя страна изисква одобрението на две трети от общинските съветници. Което няма как да се случи”, коментира и кметът.
Припомняме, че областният управител Никола Чанев и общинските съветници от ГЕРБ изразиха тревога, че се планира изграждане на открити спортни обекти върху зелените площи, както и обособяването на 26 отделни имота. Няма да позволя бетонирането на парка, категоричен е Чанев.
„Промяната в УПИ-тата засягат генералния план на парк „Простор". Той няма да промени своето предназначение. Искаме да имаме стадион, който да отговаря на всички изисквания. Промяната засяга изграждане на помощно игрище, на задължителен от страна на пожарната безопасност втори вход-изход, към който ще бъде изградена улица. През него ще преминават пожарни коли и линейки. Ще бъде изграден и трафопост. Нито един кмет в страната няма да си позволи да разпродава парк, защото това ще бъде равнозначно на политическо харакири. Тук се правят едни внушения, една заблуда на обществото", обяви пред журналисти още Хасан Азис.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/8/18 11:08

    Тези съветници вместо да взимат адекватни решения що по цял ден коментират процедурни хватки!!!!!!!!!!!Далавераджии

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/8/18 11:33

    Тези две партии не са ли едно. Някъде съм чувал, че един без друг не могат.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/8/18 12:55

    Бъдете сигурни,че ако има далавера за гладните съветници,и тази каолиция е възможна...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/8/18 13:21

    za vas vsi4ko e vazmojno mo6enizi,da ne ste posmeli da pipnete parka

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/8/18 18:59

    АМАН ОТ ТЕЗИ ГЕРБЕРИ,КАТО ВИДЯТ МАЛКО ПАРИ НЕЗНАЯ КЪДЕ СЕ НАМИРАТ

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/8/18 20:57

    Най-големите далавери стават между общинските съветници. В зала , пред нас се карат, а после на маса и на екскурзии се договарят. Време е да не гласуваме за партии, а да си направим гражданско движение срещу всички. Като се делим на българи, турци и партийци ще ни управляват недоразумения като кмета и областния управител.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.