Кърджали вече е столица и на плажния волейбол. Най-добрите от цялата страна вече започнаха битките край Арда в най-силния държавен турнир-за Купата на кмета.
След квалификациите се оформиха и двойките в основната схема на турнира, който ще определи и шампионите на страната-12 мъжки и 8 дамски тандема.
Освен страстта към играта, кърджалийската публика ще наблюдава и по-особен заряд в срещите. Много от дългогодишните двойки се „разведоха по италиански” преди турнира и ще се изправят едни срещу други с нови партньори, което няма начин да не повлияе на хъса в битките, заяви за 24rodopi.com шефът на Федерацията по плажен волейбол в България и президент на волейболна „Арда” Милко Багдасаров. Всъщност, оказва се, че в почти всички двойки фигурират състезатели, минали през редиците на „небесносините” от Кърджали.
Двама носители на титлата Мистър Волейбол ще покажат умения на плажния терен в комплекс „Арпезос”. Това са кърджалийците Иван Латунов и Димитър Калчев.
Колев и Митев отново са фаворити, но при жестока конкуренция с Иван Латунов и Иван Замфиров, както и Стефан Иванов и Васил Атанасов, Стоян Вулджев и Евгени Григоров. При дамите в Кърджали е просто елитът-Теодора Симеонова, Славина Колева, Ася Димова, Светла Ангелова, Ирена Мишонова…
Кърджалийци ще наблюдават в продължение на три дни най-добрите плажни волейболисти в битка за награден фонд от 10 000 лева. В неделя ще станат ясни и новите шампиони на България.
24rodopi.com
На снимките:
Рая и Вили Ценови- усмихнатите близначки, които спечелиха първото място на последните турнири на Волей Мания. Те стартираха надпреварата при жените срещу варненската двойка Петрова – Чакърова;
Шефът на Федерацията Милко Багдасаров с част от състезателите;
Битката при мъжете

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.