Бях затворен в багажника на патрулката, твърди един от пострадалите. Полицаите: Нападнаха ни група роми

Екшънът в ромската махала в Хасково развихрил се преди дни, стигна да Кърджали. Петимата задържани роми за нападение над служители на реда потърсиха съдействие от известен кърджалийски адвокат и пуснаха жалба до премиера Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Валентин Радев за полицейско насилие и молба за проверка на случая, научи 24rodopi.com.
„Бяхме бити в продължение на два часа. При ареста бях затворен в багажника на патрулния автомобил”, твърди в жалбата си един от освободените вече арестанти Христо Я.
Екшънът се разиграл в сряда вечерта. 20-годишна жена подала сигнал на телефон 112, че съпругът й и неговият баща са я изгонили от палатката, в която живее и са я заплашили, че ще вземат 2-годишното й дете и че ще я принудят да проституира. От полицията изпратили автопатрул за проверка на сигнала. Според полицаите, те били нападнати от група роми с ножове и сапове.
Според жалващите се обаче, версията била друга. Ромите от Симеоновград, Димитровград и Александрово отишли да вземат детето на един от тях, който бил биологичният баща. Поради липса на сключен граждански брак, бебето било записано на майката. Жената подала сигнал, но при идването на полицаите, те превишили правомощията си. Един от тях посегнал да удари човек от групата, мъжът побягнал, а полицаите възпроизвели изстрели със служебните си оръжия, твърдят ромите.
„След това полицаите задържаха четвъртия от нас, жалбоподателите - Христо К. В този момент първият от нас Васил К. заедно с В. и Илия Д. си тръгнахме с колата на Васил Г., защото не искахме да се получават излишни разправии или нарушения на реда. Друг полицейски автомобил ни настигна и ни спря принудително. Бях задържан в автомобила, а водачът Васил Д. побягна и полицаите го настигнаха и задържаха с белезници. Дошлите с трети патрулен автомобил полицаи задържаха петия от нас - Костадин Н. След като бяхме задържани, още докато бяхме на земята полицаите започнаха да ни ритат и със сила ни навряха в полицейските автомобили, като аз бях наврян в багажника на единия от патрулните автомобили. След това ни транспортираха до Районно управление – Хасково и ни свалиха до мазе в сградата на управлението, където няма видео камери. Без да ни свалят белезниците веднага започнаха да ни бият с юмруци и полицейски палки, а белезниците ни бяха поставени на ръцете на гърба на всеки един от нас и ние не можехме да се предпазваме по никакъв начин. Имаше около 15 полицаи, униформени и цивилни, които ни биха много. Побоят от полицаите, по наша преценка, продължи повече от два часа, като полицаите се редуваха едни да ни бият, а други през това време си почиваха и обратно. Полицаите не ни питаха нищо, а само ни биеха без причина.
След това ни разделиха и ни настаниха в отделни килии и ни заключиха.
На следващата сутрин на 02.08.2018 год. един по един започнаха да ни извеждат от килиите с белезници на гърба и да ни бият в помещение на горния етаж, в което имаше много столове и маси. Направи ни впечатление на всеки един от нас, че щорите бяха пуснати и прозорците затворени, а пред вратата стоеше по един полицай. Побоят ни продължи, като бяхме бити поотделно от униформени и от цивилни полицаи. След побоя отново бяхме сваляни и поставяни поотделно в килиите.
Ние, като граждани на Република България сме изключително възмутени и пострадали от незаконните действия на полицията в гр. Хасково, която превиши правата си изключително много, нанасяйки ни побой и телесни увреди и психо-емоционални травми на всеки един от нас без никаква причина.
На 03.08.2018 год. сутринта посетихме съдебен лекар, който описа нанесените ни при побоя от полицаите телесни повреди в съдебномедицински удостоверения.
Моля, да разпоредите проверка на случая, да се потърси отговорност от служителите на МВР в гр. Хасково допуснали и извършили това”, се посочва в жалбата на петимата задържани.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/8/18 21:24

    samo boi 6a gi opravi,

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/8/18 06:11

    Дано да е вярно,мангалите само бой ги оправя.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/8/18 08:01

    Според мен малко са ви били. Да посегнеш на полицай е все едно посегнеш на родината си. Ако бяхте в нормална европейска държава щяхте да си получите заслуженото директно в затвора.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/8/18 11:07

    мангалски работи паплач,

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/8/18 11:27

    Ще почнем да събираме подписка да наградят тези полицаи ,които са си свършили работата си.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/8/18 14:02

    Да бяха мирни стояли не биха бой видяли. Започвам да си връщам доверието в българския полицай.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/8/18 16:03

    Да се наградят полицаите, ако бяха всички техни колеги като тях, България ще се оправи за 3 месеца

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/8/18 22:53

    То ако е вярно че са ги били 2 ч. е супер, ама мангалите са написали това което им е казал адвоката им. Така че май всичко е лъжа. Ако наистина са ги пребили от бой, то мангала вече никога няма да посегне на полицай!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/8/18 23:02

    Да видим кой е известният адвокат от Кърджали.Давам 50 лева че е адвокатка.Да видим

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/8/18 14:18

    Брех, в Хасково няма ли адвокати, или не искат да се занимават с такива, колкото и пари да им броят за това. А излиза, че нашите кж адвокати са всеядни.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен5/8/18 15:23

    boi na negri vtumna nosht.....

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен6/8/18 09:10

    Всички ВИЕ "Умните" с многото коментари!!!
    След като осъдят полиаите кой ще плати обещетение на тези цинаги мислите? Полицая или всички ние? Пишете коментари все едно познавате много добре битието на тези хора, тези същите гласовете на които им ги купуват такива като вашите депутати за да ви се "издрайвафт" в лицата 4 години!!!
    Да видим какви коментари ще пишете когато тези така наречени мангали осъдят българската държава!!! Адвокати в Хасково по документи има, но всички са корумпирани!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.