23 години при строг режим ще трябва да прекара в затвора убиецът на 7-годишната Дамла. Това реши състав на Окръжния съд в Кърджали. Заседанието бе водено по съкратената процедура, след като обвиняемият за зверското деяние Мехмед Хасан призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. По този начин и присъдата му бе редуцирана с една трета.
След изчитане на наказанието родителите на жертвата бяха шокирани, а съдебната зала се огласи от викове „Смърт!". Кръвнината, която ще трябва да плати 26-годишният убиец на майката и бащата на детенцето, както и неговата баба, е в общ размер на 400 000 лева.
„Не знам какво да кажа! Няма как с думи да изразя, това което е в мен!"-това пък бяха последните думи на призналия се за виновен убиец на 7-годишното момиченце. Той влезе в понеделник сутринта в съда в Кърджали под засилена охрана и с белезници. Присъдата бе изчетена в 14 часа.
Родителите на убитото детенце-Седат и Гюнер Муса, както и баба й Гюркие Хасан бяха конституирани като частни обвинители. Те поискаха кръвнина в общ размер на 1 300 000 лева.

От държавното обвинение поискаха доживотен затвор за убиеца, като с редукцията наказанието да бъде 29 години „лишаване от свобода" при строг режим. Служебният защитник на Мехмед Хасан пък настоя за 23-годишна присъда, която да бъде намалена с 1/3.
В хода на делото бяха разгледани веществените доказателства. Сълзи у роднините на Дамла предизвикаха вещите на убитото дете. Съкрушените родители видяха отново тиксото, с което е била облепена главата на момиченцето, както и ръкавиците на извършителя. Заедно с два презерватива, ключа за жилището на семейството, всички те са били изхвърлени от Мехмед Хасан в шахта в близост до блока, стана ясно в хода на делото.
Припомняме, че зверското убийство бе извършено на 17 декември миналата година. Дни преди това Мехмед открил ключовете за жилището на леля си Седат Муса в своя автомобил и решил да се възползва. Във фаталната нощ майката на Дамла била на работа в завод край Кърджали. Жената карала извънредна смяна. 30 минути след полунощ първият братовчед на Дамла се промъкнал в жилището. Той обикалял стаите, а след като влазъл в спалнята детенцето се събудило. За да прикрие влизането си в жилището младият мъж убил момиченцето. Той го задушил с голи ръце, притискайки устата и носа му. След това увил главата и раменете с тиксо, след което напуснал дома.
Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Пловдив.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/9/18 15:33

    Майната й на всяка една демокрация, ако този изрод излежи две трети от присъдата и излезе на свобода. Ще го пуснат след 15 години. И ще си живее мизерния живот, но едно момиченце ще си е отишло без време.
    Да се върне старото справедливо време.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/9/18 15:36

    Зъл комплексар. Това се чете в очите на този УБИЕЦ. Страхливец. И това се вижда в очите му. Ако беше поне наполовина човек, щеше да се самоубие. Сега ще стане съпруга на няколко закоравели затворници поред и това ще му е споменът от панделата.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/9/18 15:42

    Сега адвоката му Гатев ще обжалва пред апелативния съд в Пловдив и ще се опита да му издейтва по-лека присъда.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/9/18 16:52

    Da se obesi ako ima gram dostoynstvo.toz bokluk

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/9/18 18:08

    Offff akbacik kompil gibi buzunu yarcakla hazir ol orospunun amcik evladi

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен3/9/18 19:26

    Сега адвокат Гагев ще обжалва присъдата пред апелативния съд в Пловдиив и ще се опита да му намали присъдата с 1/3. Пусни ми коментара !

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен3/9/18 20:29

    Смърт му е малко на изрода. Такова слънчице да убие с голи ръце докато му се гърчи в ръцете. Сега ще му пръснат гъза в панделата.29 години да страда и после смърт.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен3/9/18 22:48

    Убиват жени, деца... Що за болен човек трябва да си, за да го направиш това? Значи още много такива подобни има, които ходят сред нас и изглеждат като нормални, но мозъците им какви неща кроят.. Бог, Аллах да ни пази децата, семействата, дори домашните любимци. Просто време е за катарзис, време е за един Апокалипсис, та да се оттървем от тази помия. Много станаха тези случаи, много безбожни, много грешни има.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен3/9/18 22:54

    "Смърт" са казали роднините, обаче тя ще му е лека. Но и съм скептична за затворите- по- зли излизат от там, с по- ясни сценарии за престъпления. Просто имат много време да мислят зс глупости.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен4/9/18 07:48

    само смърт е справедлива присъда за този изрод.дано го ликвидират в затвора но първо да му спукат гъ---. долен изверг.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен4/9/18 08:24

    Че този убиец май се е зализал в ареста, вижте го колко е опънал кожа преди на снимките беше мърша и половина. Май добре си е поживял . Жалко за детенцето невинно много жалко.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.