5 482-ма жители на региона без препитание оформят равнище на безработицата в Кърджалийско от 9%, при среден показател за страната от 5,6 на сто. Тези цифри нареждат областта на 15-о място.
393-ма са започнали работа през месец август, като безработицата бележи намаление от 0,2 на сто спрямо предходния месец и 1,9% спад спрямо миналия август. Това обяви директорът на Бюрото по труда Метин Хафъзселим.

Най-лесно се намира работа в Кърджали. Равнището на безработица в общината е най-ниска-5,2 на сто. На второ място по този показател е Момчилград със 7,7%. В дъното пък са Ардино и Джебел, където съответно 17,4 и 15,8 на сто от населението в активна възраст е без препитание. Безработицата в Черноочене е 12,7 на сто, в Кирково 932-ма са регистрираните хора без работа, а в Крумовград процентът е 12,5.
3 362 са регистрираните жени без работа в региона. Най-голям процент от хората без препитание-39,9, е формиран от жители на областта над 55 години, следвани от възрастовата група 50-54 години.
На снимката: Шефът на Бюрото по труда
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/9/18 19:05

    Джеблтично толковс работа има но има много мързеливи хора

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/9/18 20:06

    защо като има толкова безработни, а в държавни учреждения има толкова пенсионери, които си кютат службичките?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.