Казармата вече върви като дъвка за политици. Човек има чувството, че някой постоянно шушне на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов“ „Говори, говори за връщането на казармата, винаги говори“, „Не забравяй да подчертаеш, че днешната младеж има нужда от казарма“, „Накрая кажи, че казармата ще върне дисциплината сред младото поколение и така ще спасим България, и ще видиш цялата зала ще се изправи на крака“…
Абсолютна пиарска заблуда. Каракачанов влезе в парламента благодарение на телевизията на Валери Симеонов и риториката на Волен Сидеров. И в следващия парламент ще влезе, само ако остане заедно с тях под шапката на „Обединени патриоти“ или се качи на друга "голяма политическа кола".
А връщане на задължителна военна служба няма да има. Дъвка - да, но нищо повече. Дъвчи си я и не ни занимавай! Ако това не е казал премиерът Бойко Борисов на подчинения си Каракачанов, ще го каже.
Притеснителното е, че ръководеното от Министерството на отбраната проучвало общественото мнение по темата за казармата, като част от одобрените от Каракачанов въпроси, меко казано, будят недоумение.
„Над 70% от българското общество подкрепя въвеждането на задължителна военна служба, а четири от всеки петима българи са за възстановяване на трудови войски“, доволен обяви резултатите от допитването вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов на годишната конференция на началниците на военните полиции на страните от НАТО. И този резултат му дава криле пак да поиска максимално широк дебат по темата за доброволната военна служба.
Строителни войски в България са закрити по времето на правителството на Иван Костов по искане на европейските институции тъй като са се третирали от тях като форма на принудителен труд. По време на комунистическия режим „трудовата армия“ се комплектоваше основно от средите на етническите малцинства, както и от български младежи с неблагонадежден произход (криминално проявени лица и политически неблагонадеждни). Трудовак е бил и Тодор Живков, но се е срамувал от този период в живота си.
Днес да искаш да възстановяваш Строителни войски е същото да искаш ограничаване на човешки права.
Днес допитване за връщане на строителната повинност, утре и анкета за възстановяване на лагера в Белене!?
Снимки: Соц Бг
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/9/18 11:17

    Трудови войски.Защо един младеж трябва да работи за почти без пари като може за повече.Редовни войски може.Трудоваците така или иначе почти не виждат оръжие.За мен трудовакът не е войник.То е ясно с каква цел се иска връщането на наборната служба.Нали българите няма да са трудоваци,а само турците и циганите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/9/18 14:25

      Никой не говори за въстановяване на Трудови войски а Наборната служба, ама явно не правиш разлика за двете.

      Изтриване
    2. Анонимен19/9/18 16:36

      Прочетете хубаво темата.Май нещо не можете и да четете.Уж сте много интелигентни.

      Изтриване
  2. Анонимен19/9/18 14:42

    Предложение
    Първо Народните представители с министрите да служат в тази казарма 1 година за опит .Ако става значи и младите ще идат .Хайде г-н Каракачанов дай пример като отиваш да работиш 1г по строежите и то безплатно Тамма няма да ви трябват диети и ще давате по 30 тина кг на месец

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/9/18 16:38

      Браво.Тоя търбух не се трупа от работа а от бездействие.Лесно е да се говори от чуждо име.

      Изтриване
  3. Анонимен19/9/18 14:46

    Трябва да има трудови войски,защото всички там се учеха на трудови навици.Усвояваха строителния занаят. Научаваха се да работят , а не да чакат на социални помощи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/9/18 16:30

      Защо само турци и цигани.Занаят се учи навсякъде стига да имаш малко желание.Целта е използването на турци и цигани без да им се плаща.ЕС забрани трудовите войски,а вие все се натискате да има.Нали на думи карате всичко по Европейските закони.

      Изтриване
    2. Анонимен19/9/18 16:32

      И защо турците и циганите трябва да работят само в строителсвото.Те да не са по глупави от българите.

      Изтриване
    3. Анонимен19/9/18 16:43

      Кой казва че всички турци са на социална помощ.Аз през 30 годишния си трудов живот не съм получавал и лев социална помощ.И българи получават социална помощ.Значи за българите може а за другите не може.

      Изтриване
  4. Анонимен19/9/18 21:54

    Да има трудови войски само българи само за мързели българи.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/9/18 22:31

    трябва да се върне разбира се,защото само педали и наркомани растат,абсолютно пропаднала държава

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/9/18 08:58

    Строителни войски още съществуват, но вече като държавна фирма - ДП Строителство и Възстановяване.
    На времето те са изпълнявали всички стратегически проекти в БГ.
    Строили са мостове, сгради, тв кули и какво ли не.
    И да войниците получаваха свидетелства за квалификация зидаро-кофражист, мазач, и т.н.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.