Общинският съвет в Кърджали трябва да избира нов омбудсман, като фаворит за нов мандат засега е Расим Муса. Бившият кмет на Кърджали бе избран за обществен защитник през декември 2014 година след много пазарлъци.
„Темата за омбудсмана вече е в дневния ред на сесията. Всички коментират кой ще е смени Расим Муса. Трудно ще постигнем консенсус през октомври, но ще бъде направен такъв опит“, коментира пред 24rodopi.com общински съветник от ДПС.
За избора на омбудсман са необходими 2/3 от гласовете на членовете на разпоредителния орган. Расим Муса бе избран с 29 гласа едва при четвъртото гласуване, като той бе подкрепен от съветниците на ДПС и БСП.
„Г-н Муса отново ще бъде номиниран, но една група наши съветници сондират мнение как биха реагирали другите политически сили, ако номинацията на ДПС е бившият депутат Мустафа Ахмед. Със сигурност и колегите от ГЕРБ ще предложат човек“, разкри съветникът.
Припомняме, че неотдавна Общинският съвет в Кърджали отказа да увеличи заплатата на омбудсмана Расим Муса. Той получава около 1200 лева на месец, но при пожеланата корекция щеше да получава над 2000 лева с добавките за стаж.
Общественият защитник разполага с около 70 000 лева годишно за заплата, представителни, офис, секретарка.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/9/18 09:24

    Мустафа Ахмед омбудсман...??!!!?...
    Абе тия от дупесе нормални ли са
    Тоя образ Ахмед ,не може да се оправи с пет светофара в града,а сега искали да го издигат за омбудсман.Пак искат от ДПС да го сложат на хранилка,не че сега не е
    Не стига,че застройка тротоара пред къщата си във Възрожденци и подкопа друг,а сега и омбудсман
    Докъде се докарахме само

    Идват избори,съветници от ДПС,мислете за главите си,а не за джобовете си

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/9/18 10:36

    Расим Муса,Раиф Мустафа стария кмет на село Сипей и още няколко лапачи от ДПС винаги сядат на рилите да пият кафе и разговора им е кой повече кои по-малко пари е печелил

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/9/18 12:20

    Taksidjia ombudsman egati rezila da si varne parite na horata

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/9/18 12:34

    Ха сега, ДПС или ДОСТ

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/9/18 16:48

    Един гладник ще смени друг гладник-нищо ново под слънцето в Кърджали.На някого да е помогнала тази измислена институция -омбудсман?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/9/18 23:15

    Още от сега честито на Расим Муса.Къзилбашина ще има 2 гласа от двама къзилбашина в общинския съвет от другите ще вземе по една трънлива краставица...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.