Фенове се нахъсват, че „Арда 1924“ ще бъде приятната изненада на турнира за Купата на България`2018. Че ще бием „Черно море“ (Варна) на 1/16 финалите, после ще „опаткаме“ някой друг тим от елита, докато докараме на стадиона някой от грандовете…
Мечтите са хубаво нещо, но е недалновидно „Арда 1924“ да се напъва в този турнир. Когато си поставил за цел през пролетта на 2019-та да влезеш в „А“-групата на българския футбол, ненужно е да се хвърляш в странични битки, която могат д ате омаломощят  – натоварвания преди важни срещи, контузии... Освен това, Кърджали все още няма отбор да се пребори с „Черно море“. Разбира се, ако варненци пресметливо не са решили да се оттеглят от битката за Купата!
Тази неделя на кърджалийския футболен тим му предстои най-важният мач този сезон. Гостуваме на „Монтана“, който ни е основен конкурент за едно от местата, даващи право на баражи за влизане в Първа лига. В момента „Монтана“ са втори, а „Арда 1924“ – трети, в класирането, с равни точки. Паднем ли, „монтанци“ ще дръпнат с 3 пункта пред нас, а им предстои и по-лесна програма. „Арда 1924“ тепърва ще играе с по-силните отбори в групата.
Миналата година всички искахме „Арда“ да отстрани и последния аматьорски тим в предварителната фаза в турнира за Купата на България и после да отмъсти на „Дунав“ (Русе) за онзи най-велик мач в историята на кърджалийския футбол, когато съдия и партия не позволиха да отбележим още един гол и да заиграем в „А“ група, но Елин Топузаков постъпи стратегически правилно. Повери дузпата на земляка си Димитър Алексиев, който пропусна, сякаш треньорът му беше казал: „Ние се борим за влизане във Втора лига, а не да се разсейваме с разни купи, които и без това са недостижими за нас!“.
Затова, не очаквайте чудо на стадиона в парк „Простор“. Не се изненадвайте, ако старши треньорът Стойчо Стоев пусне срещу „Черно море“ резервите.
По-важното е да се молим довечера „Монтана“ да играе с пълни сили срещу „ЦСКА“ и даже да отстрани „армейците“ с дузпи. Колкото повече се товарят, толкова по-добре. Най-важен е мачът в неделя. „Арда 1924“ се нуждае от подкрепа от поне един-два автобуса верни фенове, които да тръгнат рано на 30 септември за Северозападна България.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/9/18 15:29

    Когато биеш всички те уважават! Не знам на кого му хрумват такива глупости - дайте да не се напъваме и т.н. Бием ли "византийците" от Варна ще имаме и друго самочувствие, а и всички ще се съобразяват с Арда!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/9/18 16:33

    Пуснете Ахмед Осман да играе поне един мач. Щом с Черно море мачът и протоколен, поне да се изкефи публиката на Ахмед Осман.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/9/18 17:52

    Логично е да е така. Отборите, които си играят във Втора лига, колкото да не изпаднат, ще си дадат зор срещу елитни отбори. Но Царско село, Монтана и ЦСКА 1948 нарочно ще паднат, за да не хабят сили за първите места във Втора лига. Същото вероятно ще направи и Арда.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/9/18 17:54

    Литекст Ловеч също няма да си дава зор.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/9/18 18:34

    тъпак до тъпака и няма край,за горните коментари.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/9/18 18:41

    Ahmed Osman sam stegi bie tezi morqci

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/9/18 07:02

    Ahmet Osman ako Ne igrae Oşte 2-3 maca Ştego kanya da igrae v edin otbor ot Bosfora.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/9/18 11:45

    kmete otpusni avtobusi taz publika da napalni 2 avtobusa pone ot fenove i koi moje sas koli neka podkrepim arda sezona na arda taka 6te go nare4em kupata ne e ot takova zna4enie vajnoto e dogodina po tova vreme ve4e da igraem vav 1 va liga

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/9/18 14:36

    Абсолютна глупост. Доказано е, че отбор, който играе в цикъл сряда-събота винаги е в много по-добра форма, отколкото отборите, които имат по един мач седмично. Дава се възможност на повече играчи да играят редовно и така на разположение са повече играчи във форма.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.